Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, morgen toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

OM eist celstraf tegen 32-jarige Vlissinger

Toegevoegd: 07-05-2021, 19.14 uur
OM eist celstraf tegen 32-jarige Vlissinger
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een inwoner van Vlissingen, de 32-jarige J. C. zou volgens het Openbaar Ministerie voor vijftien maanden achter slot en grendel moeten worden gezet. De zaak diende vrijdag voor de rechtbank in Middelburg.


C. was in de late avond van 7 februari goed onder invloed van drank en drugs en besloot nog even bij zijn dealer een fles met lachgas te halen. Kort daarvoor had hij nog voor 150 euro cocaïne gepoft. Ze spraken af  in de Bloemenlaan in Vlissingen en toen C. eenmaal zijn fles lachgas had begon zijn dealer over de schuld die C. nog open had staan.

Er ontstond een woordenwisseling en C. rende weg naar het adres waar zijn oom woonde. Inmiddels had de dealer ook de politie gewaarschuwd. Toen de Hermandad zich op het adres van de oom meldde verliet C. via een raam de woning en verstopte hij zich in een tuin.

Een speurhond ontdekte hem en C. ontkwam door de achterdeur van de woning open te trekken en via de voordeur te vertrekken. Opnieuw kreeg de hond lucht van C. Deze verstopte zich opnieuw in een tuin en C. trok een deur uit zijn voegen om de hond en de politie te ontvluchten. C. verschanste zich in de badkamer en kon later worden ingerekend.

Een maand eerder had C. zou C. zich schuldig hebben gemaakt aan een inbraak en een poging daartoe. De rechtbank wijst vonnis over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (8-5-2021 om 17:03)
Raar verhaal, dealer belt politie? Nemen aan dat die ook gelijk opgepakt is.
sjefke (7-5-2021 om 20:59)
wat gaat hier nou mis? politie helpt dealer omdat hij zijn geld niet krijgt? moet de politie hiervoor uitrukken?schaam je je niet politie van vlissingen?
Cookie-instellingen beheren