Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, later vanavond toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Hondeneigenaar Goes aangehouden voor bedreigingen

Toegevoegd: 08-05-2021, 11.54 uur
Hondeneigenaar Goes aangehouden voor bedreigingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - Een man uit Goes is zaterdag 8 mei aangehouden vanwege bedreiging. Eerder in de week zou de hond van de verdachte een kat hebben gebeten waarop de gemoederen in de buurt hoog opliepen.


Donderdagmiddag 6 mei liep de 34-jarige man met zijn loslopende hond in de Jozef Israelstraat. De hond beet toen een kat die daardoor zwaargewond raakte. Diverse omwonenden zagen het gebeuren en gingen de straat op. De gemoederen liepen hierbij op. De eigenaar van de hond uitte doodsbedreigingen naar een aantal mensen die zich hierdoor ernstig bedreigd voelden.

De politie is ter plaatse geweest en heeft getuigenverklaringen opgenomen. Twee personen hebben aangifte gedaan van bedreiging. De eigenaar van de kat heeft aangifte gedaan vanwege het bijtincident. Zaterdagochtend is, na toestemming van de officier van justitie, de verdachte aangehouden en is de hond in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar het incident. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-5-2021 om 13:29)
weet er iemand hoe het nu met de arme poes gaat ? ik hoop dat de arme poes weer beter word en dat deze hond niet meer rond blijft lopen
Anoniempje (9-5-2021 om 05:11)
ter reactie op: Jan (8-5-2021 om 12:15) Deze hond is voordat hij bij de huidige eigenaar kwam al naar het asiel gebracht i.v.m agressie, deze huidige eigenaar dacht er werl baas over te kunnen zijn maar dat is niet het geval. Deze hond heeft in de afgelopen 6 maanden al 2x eerder een andere hond aan gevallen (en ja ook toen liep deze hond los) de hond is bij de 2e keer ook al in beslag genomen door de politie (weet ik van de eigenaar zelf). En nu heeft hij dus een kat te pakken gehad, het is dus niet een eenmalig incidentje van de baas en dan gaan de verhalen snel rond in Goes-zuid. En word baasje + hond door de wijk toch wel extra in de gaten gehouden en gezien meneer zijn alcohol + drugs verslaving is dat mischien maar goed ook.
3wegen (8-5-2021 om 16:39)
Weet iemand hoe het met de kat gaat?
willem (8-5-2021 om 15:05)
de baas is schuldig: loslopen mag niet en de hond is slecht opgevoed. die moet je nooit meer een hond geven.
wim (8-5-2021 om 14:58)
hoe gaat het met de arme kat zulke honden moeten niet los lopen ,hoop dat de poes er snel bovenop komt ik brand een kaarsje voor de poes
Bumper; (8-5-2021 om 14:30)
Bijthonden meteen afmaken, vandaag een kat en morgen een klein kind, en ASO een flinke prent zou ook niet misplaats zijn.
Cookie-instellingen beheren