Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Scooterrijder ten val bij achtervolging Middelburg

Toegevoegd: 11-05-2021, 14.56 uur - Update: 11-05-2021, 17.11 uur
De scooterrijder ging onderuit en werd vervolgens opgepakt.
De scooterrijder ging onderuit en werd vervolgens opgepakt.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Hans Lipperheystraat in Middelburg heeft de politie een scooterrijder aangehouden die na een korte achtervolging ten val kwam. Zijn passagier ging er te voet vandoor en kon niet meer worden achterhaald.


Agenten zagen rond 04.15 uur een scooter rijden over het fietspad van de Schroebrug. Op het voertuig, dat niet was voorzien van een kentekenplaat, zaten twee mannen. Toen zij de agenten in de gaten kregen, reden ze weg via de Oude Vlissingseweg. Vanaf die straat reden ze de wijk Veldzicht in maar daar ging het al snel mis. Op de Hans Lipperheystraat verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwamen de mannen ten val.

Terwijl de bestuurder werd gearresteerd, ging de passagier er te voet vandoor. Hij rende weg in de richting van de Isaac Beeckmanstraat en kon niet meer worden achterhaald. De man die de scooter bestuurde bleek een 33-jarige Middelburger te zijn. Hij werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Dat onderzoek werd bemoeilijkt omdat hij niet mee wilde werken. Zo weigerde hij zijn medewerking aan een verplichte ademanalyse. De politie vermoedde immers dat de man te veel alcohol had gedronken.

De politie kon nog niet vaststellen wie de rechtmatige eigenaar is van het voertuig. Ook is nog niet helemaal duidelijk of de scooter nu een bromfiets of een motor is. De aangehouden Middelburg is vandaag verhoord en kan diverse bekeuringen tegemoet zien. Omdat hij nog diverse veroordelingen op zijn naam heeft staan, blijft hij tot half juni vastzitten. Op Instagram laat de politie weten dat de identiteit van de gevluchte passagier bekend is bij de politie en dat hij binnenkort een boete thuis kan verwachten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (11-5-2021 om 18:34)
Helaas weer een werkpaard minder, vrij zeldzame motorscooters die Piaggio Skipper!
Aanname (11-5-2021 om 18:26)
Lekker blijven zitten tot juni. Maar ben bang dat zo'n persoon er nooit van leert.
Mijn mening (11-5-2021 om 16:35)
Mooi, weer een misbaksel van de straat. Ik en een hoop anderen worden kotsmisselijk van zulke mensen.
Cookie-instellingen beheren