Weerbericht:
Bewolkt, van tijd tot tijd (mot)regen en morgen ook vrij veel wind
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 64 km

Geen verband overlijden cliënt en optreden politie

Toegevoegd: 11-05-2021, 16.09 uur
Volgens het OM is er geen verband tussen het overlijden van de cliënt en het optreden van de politie.
Volgens het OM is er geen verband tussen het overlijden van de cliënt en het optreden van de politie.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

KLOETINGE - Er is geen verband tussen het overlijden van een cliënt van Emergis en het optreden van agenten ter plekke. Dat concludeert de Rijksrecherche die sinds half november onderzoek deed naar het handelen van de politie rond het overlijden van de cliënt.


Op de bewuste 15 november zou de cliënt in kwestie 's middags overgeplaatst worden naar een andere afdeling. Bij het transport probeerde hij te voet te vluchten. In verband met eerdere geweldsincidenten was de politie ter ondersteuning aanwezig. Agenten wisten de man bij zijn vluchtpoging in de boeien te slaan en naar binnen te brengen.

“Eenmaal binnen begon de cliënt zich agressief te gedragen tegenover medewerkers en de agenten. Hij liet zich op de grond zakken en trapte en schopte om zich heen. Het leidde tot een worsteling, waarbij de man door agenten onder controle werd gebracht. Kort daarop werd de cliënt onwel. De man werd nog gereanimeerd, maar poging om zijn leven te redden bleven zonder resultaat. De man overleed ter plekke”, aldus het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.

Uit de sectie op het lichaam van de overleden man is geen zekere doodsoorzaak gebleken. “Daarmee is geen sprake van een voor zich sprekend causaal verband tussen het politieoptreden en het overlijden van de cliënt. Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche concludeert het OM verder dat de betrokken agenten rechtmatig geweld hebben aangewend. Van verwijtbaar of disproportioneel handelen, in relatie tot zijn overlijden, is geen sprake geweest”, zo concludeert het OM.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Aanname (12-5-2021 om 11:31)
Al met al een hele trieste situatie. Dit gun je ook niemand. Verschrikkelijk!
Anoniem (11-5-2021 om 18:37)
Wat er is gebeurd is dat jullie een nek klem hebben gebruikt , dat is zijn doodsoorzaak . Maar dat durven jullie niet kenbaar te maken en het personeel van emergis moest zwijgen van de directie. Neem jullie verantwoordelijkheid !!! Ipv doofpotje
Cookie-instellingen beheren