Weerbericht:
Bewolkt, van het zuidwesten uit opklaringen
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Colombiaanse verdachten drugslab blijven vastzitten

Toegevoegd: 11-05-2021, 18.06 uur
De gemeente heeft de loods intussen voor een jaar verzegeld.
De gemeente heeft de loods intussen voor een jaar verzegeld.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De drie Colombianen die begin februari bij een drugslaboratorium in Waterlandkerkje werden opgepakt, blijven vooralsnog achter de tralies. De rechtbank in Middelburg heeft dat maandag tijdens een niet inhoudelijke zitting bepaald. De rechtbank is van oordeel dat er nog steeds sprake is van mogelijk vluchtgevaar en recidive en dat de persoonlijke belangen van het trio niet opwegen tegen het maatschappelijk belang.


De politie ontdekte het drugslab in een schuur achter een woning aan de Nozemansweg in het buitengebied tussen Schoondijke en Waterlandkerkje. Bij de inval op 4 februari bleek het om een professioneel laboratorium voor de productie van methamfetamine te gaan.

Twee van de drie aangehouden mannen (27 en 28 jaar) verklaarden daar slechts twee dagen te hebben gewerkt als schoonmaker en verder niets met drugs te maken te hebben gehad. De derde, een 37-jarige man , zou mogelijk een groter aandeel in het laboratorium hebben gehad. Zijn DNA werd op een mondmasker in het lab aangetroffen. De verhuurster van de loods zou de drie mannen in de gaten moeten houden voor het geval ze wilden vluchten. Een eventuele vluchtmogelijkheid hielp officier van justitie maar direct om zeep: "Jullie zitten in een criminele tak van sport, waar het niet zo makkelijk is om eruit te komen."

Een volgende niet-inhoudelijke behandeling staat geagendeerd voor 15 juli. De bedoeling is dat zaak kort daarna ook inhoudelijk wordt behandeld. Dan zal ook de verhuurster van de schuur terecht staan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (11-5-2021 om 19:42)
Lekker terug naar Colombia, kunnen ze daar hun straf uitzitten. En nooit meer toestemming geven om hier terug te komen.
Cookie-instellingen beheren