Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, later vanavond toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Terneuzense krijgt zes weken cel voor bedreigen Van Dissel

Toegevoegd: 12-05-2021, 22.27 uur
Terneuzense krijgt zes weken cel voor bedreigen Van Dissel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De 53-jarige vrouw uit Terneuzen die werd aangehouden voor het bedreigen van RIVM-directeur Jaap van Dissel, is veroordeeld tot zes weken cel. Dat heeft de politierechter woensdag uitgesproken.


De vrouw werd op 30 april aangehouden nadat ze in een groepsapp van berichtendienst Telegram had opgeroepen tot het plegen van geweldsmisdrijven tegen het leven van de RIVM-directeur of tegen zijn woning. Daarbij werd ook zijn adres gedeeld.

De poltierechter sprak woensdag in het vonnis over zeer ernstige bedreigingen die de vrouw samen met een andere vrouw hadden geuit.  Het openbaar ministerie (OM) eiste een celstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. De rechter ging daar niet en mee en legde een straf van zes weken op. Omdat de Terneuzense eerder al twee weken in voorarrest zat, hoeft ze voor nu niet terug de cel in hoeft. Als ze de voorwaarden van haar proeftijd schendt, moet dat echter wel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (13-5-2021 om 10:32)
STRAF IS VEEL TE LAAG
bram (13-5-2021 om 01:19)
terechte veroordeling. Bedreigen in wat voor vorm dan ook moet afgestraft worden. Heb gewoon het lef om met de betrokken persoon in discussie te gaan, maar klets niets zomaar in het wild waarvan je niets afweet.
Cookie-instellingen beheren