Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Veiligheidsregio waarschuwt voor drijfzand door opspuiten stranden

Toegevoegd: 12-05-2021, 22.48 uur
Veiligheidsregio waarschuwt voor drijfzand door opspuiten stranden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

WESTKAPELLE - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waarschuwt voor de kans op drijfzand op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle. Door het opspuiten van het strand kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.


Sinds afgelopen weekend is Rijkswaterstaat bezig met het opspuiten van het strand tussen Zoutelande en Westkapelle. Het drijfzand kan ontstaan omdat er in het opgespoten zand nog veel water kan zitten.

Ondanks de werkzaamheden blijven de stranden en de zee toegankelijk voor bezoekers. Alleen het deel van het strand waar de werkzaamheden zijn, is tijdelijk verboden gebied. Ook waarschuwt de veiligheidsregio voor het werkverkeer dat ter plaatse is. Men wordt aangeraden een veilige afstand te houden.

Ook adviseert de VRZ om instructies van het begeleidend personeel te volgen en niet over het pas opgespoten zand te lopen. Hiermee kan men voorkomen dat ze wegzakken in het natte zand.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren