Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Motorrijder moet rijbewijs inleveren na 100 kilometer per uur te hard

Toegevoegd: 12-05-2021, 23.07 uur
Motorrijder moet rijbewijs inleveren na 100 kilometer per uur te hard
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Een motorrijder moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij bij Terneuzen meer dan 100 kilometer per uur te hard reed. Een motoragent zag de man voorbij flitsen en zette hem uiteindelijk aan de kant.


De man reed in de avond vanuit Terneuzen richting de Tractaatweg toen een motoragent de man voorbij zag schieten. De agent startte een meting en zag al snel dat de bestuurder van de motor met een groen kenteken snelheden bereikte die ruim boven de 200 kilometer per uur zaten.

Op de autoweg geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Met de snelheden die de motorrijder haalde, reed hij dus meer dan 100 kilometer per uur te hard. De agent besloot de bestuurder naar de kant te halen om uiteindelijk het rijbewijs van hem in te vorderen.  De officier van justitie gaat besluiten wat er met het roze pasje gaat gebeuren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WRX (14-5-2021 om 12:27)
AntiGSM daar ben ik het helemaal mee eens. De meeste zeuren hier weten ook niet eens hoe snel je met een motor op deze snelheid zit. En op een mooie rechte vlakke weg zie ik daar geen probleem in. Een motorrijder houdt veel meer rekening met andere weggebruikers dan een automobilist!
anoniem (14-5-2021 om 06:35)
hopelijk wordt het voor deze motorrijder een zeer duur proefritje. Heeft natuurlijk gedacht dat hij met een groene plaat als kenteken (zoals vermeld staat in artikel ) eens lekker het gas kon opengooien. Motor is toch niet van mij. Deze wegpiraat is een gevaar in/voor het verkeer. Hopelijk wordt zijn rijbewijs vernietigd of een rijverbod voor min. 5 jaar en daarna het CBR hem opnieuw geschikt laten vinden als deelnemer in het verkeer, dit kan lang duren bij CBR.
AntiGSM (14-5-2021 om 00:14)
Liever een motorrijder die 200 rijdt en oplet (dat doen ze echt wel hoor) dan een medeweggebruiker die zich aan de snelheid houd maar met z'n telefoon zit te pielen of onder invloed is van drank of drugs!
JFK (13-5-2021 om 15:43)
er zouden veel meer controles moeten zijn. Rijbewijs in nemen en van voor af aan beginnen bovendien een paar cursussen en 500 uur taakstraf in bijv. een revalidatiecentrum waar de zware verkeersslachtoffers terecht komen.
cq (13-5-2021 om 14:06)
Zorg er voor uit veiligheids overweging, dat daar geen 200 km/hr gereden kan worden, het zal de laatste niet zijn. Hoe hard denken de heren ze in West Zeeuws Vlaanderen rijden richting Breskens voormalige weg naar de veerhaven wat denkt U? Straks gaat het pretpark weer open, .....het gas er op nee ....er valt wat van te zeggen hoe je het draait of keert, he gemeente Sluis? Zou U, straks ook eens alcohol controles houden als ze van richting de Paviljoens komen onze weekend toeristen?
Jaap (13-5-2021 om 12:54)
Wat mij betreft had deze aso met zijn 200 km. per uur onderuit mogen gaan. Dit uitschot is een gevaar voor andere weggebruikers.
Cookie-instellingen beheren