Weerbericht:
Rustig en vrij zonnig najaarsweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Elf jaar geëist voor doodsteken vrouw Oostkapelle

Toegevoegd: 14-05-2021, 22.17 uur
Elf jaar geëist voor doodsteken vrouw Oostkapelle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De officier van justitie heeft vrijdag elf jaar cel geëist tegen de verdachte die in 2019 een 78-jarige vrouw in Oostkapelle zou hebben neergestoken. De 54-jarige verdachte ontkent alle betrokkenheid.


De verdachte zou op 24 mei 2019 een 78-jarige vrouw op Parc Zonnehove in Oostkapelle met meerdere messteken om het leven hebben gebracht. De vrouw woonde in hetzelfde appartementencomplex als de verdachte.

Het openbaar ministerie (OM) eist de straf niet voor moord maar voor doodslag. Volgens de officier is er geen sprake van een vooropgezet plan om de vrouw van het leven te beroven. Het doden zou dan in een opwelling gebeurd zijn. Voor doodslag worden doorgaans lagere straffen uitgedeeld dan voor moord.

Het OM voert als belangrijkste bewijs de DNA-sporen aan die tijdens het onderzoek op zowel de binnen-als buitenkant zijn aangetroffen. Volgens de verdediging van de verdachte heeft hij niets met de zaak te maken en zou hij vrijspraak moeten krijgen. Ook had de verdachte verklaart die dag helemaal niet op de verdieping te zijn geweest waar het slachtoffer woonde. 

Omdat de rechter voor deze zaak meer tijd nodig heeft dan de gebruikelijke twee weken, volgt de uitspraak pas op 18 juni.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (15-5-2021 om 17:16)
Eh, waarom zou deze man niet ouder kunnen worden dan 65?? Vreemde veronderstelling...
Marcel de Bruijn (15-5-2021 om 09:15)
11 jaar is levenslang voor deze man.
Timsalabim (15-5-2021 om 06:39)
Als deze padjakker straks echt 11 jaar krijgt zal hij sterven in de bajes; wat een miserabel einde van je gefaalde leven heb je dan!
Cookie-instellingen beheren