Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Pepperspray gebruikt bij arrestatie in IJzendijke

Toegevoegd: 15-05-2021, 13.38 uur
Pepperspray gebruikt bij arrestatie in IJzendijke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Na een relationeel conflict in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 46-jarige Belgische man aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot en de politie gebruikte daarom pepperspray.


De politie kreeg rond 01.00 uur een melding van een ruzie tussen drie mensen op het erf van een woning aan de Mauritsweg in IJzendijke. Toen agenten vervolgens ter plekke kwamen, bleek dat het ging om een relationeel conflict. Eén van de twee betrokken mannen, een 46-jarige Belg, werd door de agenten weggeleid van het conflict en leek hierdoor te kalmeren. Even later veranderde de situatie echter, zo vertelt de politie.

“Plotseling rende hij op een woeste manier weer terug naar de man en de vrouw, de andere twee betrokkenen bij het conflict. Eén van de agenten positioneerde zich voor de vrouw om haar af te schermen. Ze waarschuwde de man dat hij moest stoppen, anders zou ze pepperspray gebruiken. De man stopte niet en de agente spoot met pepperspray. De man stopte nog altijd niet en liep vol tegen de agente aan. Hij gaf haar een harde duw waardoor ze ten val kwam”, aldus de politie.

Door twee andere aanwezige agenten is de man naar de grond gewerkt en een ogenblik later was hij geboeid en kon hij worden aangehouden en in de dienstauto worden geplaatst. “Dit ging ook niet zonder slag of stoot: de Belg bleef agressief in het rond schoppen. De agenten moesten fysieke dwang toepassen om de man in de auto te krijgen en vervolgens te kunnen vervoeren naar een politiecellencomplex”, zo meldt de politie.

De Belg heeft de nacht doorgebracht in het cellencomplex. Hij mag vandaag een verklaring geven voor zijn gedrag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren