Weerbericht:
Brede opklaringen en droog. Morgen van het westen uit bewolking en een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Getuigen houden man in bedwang na vechtpartij

Toegevoegd: 16-05-2021, 11.24 uur
Getuigen houden man in bedwang na vechtpartij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Getuigen hebben zaterdagavond na een vechtpartij in Vlissingen een verwarde man in bedwang gehouden totdat de politie arriveerde. De andere betrokkene bij het incident raakte lichtgewond.


Bij de meldkamer van de politie kwamen rond 18.20 uur meerdere meldingen binnen dat op de Gerbrandystraat werd gevochten. Agenten werden op pad gestuurd en toen zij arriveerden op de plek van het opstootje zagen zij dat een man door drie andere mannen in bedwang werd gehouden.

Meerdere getuigen verklaarden vervolgens dat deze man een ruit van een woning aan de Gerbrandystraat had ingegooid en dat hij daarna door die kapotte ruit de woning was binnengegaan. De bewoner was vervolgens in paniek naar buiten komen rennen, met de indringer achter zich aan. Buiten ontstond vervolgens een worsteling.

“Omstanders hadden moeite om de twee mannen uit elkaar te halen en konden uiteindelijk de indringer met vereende krachten vasthouden”, zo vertelt de politie vandaag. De agenten besloten de man, een 38-jarige Vlissinger, in de boeien te slaan en over te brengen naar een politiecellencomplex. Omdat hij wartaal uit bleef slaan en omdat er op geen enkele manier contact met hem was te krijgen, werd besloten hem niet naar het cellencomplex maar naar een zorginstelling over te brengen.

“Wanneer hij daartoe in staat is wordt er een verklaring van hem opgenomen”, zo laat de politie weten. Het slachtoffer raakte volgens de politie lichtgewond. Hij werd behandeld door ambulancemedewerkers en heeft vervolgens een verklaring afgelegd bij de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren