Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 98 km

Felle vlam zichtbaar door affakkelen Dow Terneuzen

Toegevoegd: 16-05-2021, 15.08 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Doordat bij Dow in Terneuzen wordt afgefakkeld is in de wijde omgeving een flinke vlam zichtbaar. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) benadrukt dat er geen gevaar is voor de omgeving.


Dow meldt dat op Facebook dat de fakkelinstallatie, volgens het bedrijf haar belangrijkste veiligheidsonderdeel, automatisch is geactiveerd. Dit als gevolg van een ‘procesverstoring’. “Overtollig product wordt gecontroleerd en veilig afgefakkeld. Tijdelijk zijn er dus extra fakkelactiviteiten waar te nemen. Onze collega’s doen er alles aan om de verstoring zo snel mogelijk te verhelpen en de eventuele overlast tot een minimum te beperken”, zo meldt Dow.

De Veiligheidsregio meldt dat er geen gevaar is voor de omgeving en dat de werkzaamheden nog enige tijd kunnen duren.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (17-5-2021 om 15:08)
Brandweer vlissingen is heel de nacht aanwezig geweest met grote pompen. DOW vergeet even te melden dat er fout gemaakt is in de productie, waardoor een grote chemische reactie plaatsvond die ze zelf niet onder controle kregen
jacob (17-5-2021 om 09:41)
Niets bijzonders aan de hand. Maar wel herbezetting kazerne DOW en blusvoertuigen uit Vlissingen oproepen voor geplande actie. Zijn die in Zws Vlaanderen niet beschikbaar? heel raar dit.
Mijn mening (17-5-2021 om 07:58)
@johan, En werkgelegenheid. Het hoort er nu eenmaal bij.
S (16-5-2021 om 18:37)
Zelfs al zie je 'witte' rook dan is het ook alleen maar omdat ze er stoom doorheen jassen om het schoner te doen lijken. Gelukkig betaald de burger het meeste aan de mileuplannen van de staat en worden de vervuilende giganten ontzien.. wat een grap
Wim Stroo (16-5-2021 om 18:28)
Economisch versus milieu? Kan dit wel/of kan dit eigenlijk niet?
Marcel (16-5-2021 om 18:19)
Zwarte rook baart meer zorgen dan deze vlam. Het zou fijn zijn als daar openheid over worst gegeven
Cookie-instellingen beheren