Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Oefening met nieuwe duikbus in Goes

Toegevoegd: 13-02-2007, 21.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

GOES - De brandweer heeft gisteravond in de haven van Goes met de nieuwe duikbus geoefend.

Met de apparatuur in het voertuig is het mogelijk contact te maken met duikers die bijvoorbeeld onder water naar drenkelingen of een te water geraakte auto zoeken. Drie duikers, een chauffeur en een duikploegleider oefenden om een slachtoffer uit het water te krijgen.

De duikers legden het slachtoffer in een bakje, dat met een takelwagen uit het water werd gehaald. Daarna kreeg het slachtoffer een isolatiepakket om zich heen tegen onderkoeling en werd er een zeil omheen gezet om de wind tegen te houden.

Duikinstructeur R. van den Berge is tevreden: ,,Het is prettig voor de duikers dat ze weten wat er aan de kant gebeurt, of er al een ambulance aankomt en of ze alweer naar boven moeten komen."

Met de zwaailichten, de duikbus, de takelwagen, de duikers onder water en alle brandweerlieden aan de kant zag de oefening er zo indrukwekkend uit, dat omwonenden kwamen informeren of er niet echt wat aan de hand was. Van den Berge: ,,We hadden ons eigenlijk niet gerealiseerd, dat mensen ervan zouden schrikken."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren