Weerbericht:
Wolkenvelden, komende nacht van het zuidwesten uit enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 31 km

Politie waarschuwt hondenbezitters voor incidenten met schapen

Toegevoegd: 17-05-2021, 13.22 uur
Politie waarschuwt hondenbezitters voor incidenten met schapen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie waarschuwt hondenbezitters voor incidenten met schapen. De aanleiding is een situatie bij Goes waar twee loslopende honden een kudde schapen hadden opgejaagd.


Het incident gebeurde bij de Kattendijksedijk bij Goes. De honden joegen de schapen die daar stonden te grazen op. Volgens de politie krijgen de hulpdiensten vaker meldingen waarbij schapen of andere wilde dieren worden opgejaagd of gebeten door loslopende honden.

De agenten geven op de Facebookpagina van het Politieteam Oosterscheldebekken aan de het voor honden een leuk spelletje kan zijn waarbij het niet per sé de bedoeling niet is dieren gewond raken. Echter worden de schapen daar volgens de politie wel bang van waardoorze uit paniek gaan rennen. Hierbij kunnen de dieren gewond raken of bijvoorbeeld in een sloot belanden.

De politie vraagt hondenbezitters om honden aan te lijnen op plekken waar dat moet. Ook verzoeken zij de baasjes om op ieder moment zicht te houden op de huisdieren. Op die manier kunnen incidenten voorkomen worden, vertellen de agenten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (18-5-2021 om 08:23)
ppfff hondebezitters, kattenbezitters allemaal voor mij 1 pot nat zelf plezier ervan en de overlast bij een ander. Laat ze lekker die beesten in hun eigen huis/tuin schijten en rennen en oja natuurlijk niet blaffen klere herrie.. Kortom die beesten horen niet in de steden/huizen laat ze lekker in de natuur, oww daar bestaan ze eigenlijk niet ze zijn voor de mens gekweekt ook weer zo'n drama in de beesten handel...
Marcel de Bruijn (18-5-2021 om 08:15)
Nee, maar de wolf mag wel vrij rond lopen. Beetje hypocriet.
Hans Stel (17-5-2021 om 22:13)
Als een wolf 10 schapen dood bijt dan moeten we dat natuurlijk wel goed vinden. Ook al beseffen we best dat in zo'n klein landje als Nederland er absoluut geen plaats is voor die (moordende) beesten, Maar de natuurmaffia praat dit allemaal wel goed natuurlijk
Rita (17-5-2021 om 18:33)
En eenden jonge dieren.....vind dat de hondeneigenaren dan niet zijn of haar verstand heeft. Als andersom wat met hun hond gebeurd is de wereld te klein en dan begrijpen vele het nog niet
merien (17-5-2021 om 15:52)
gewoon grote boete geven die aso figuren met loslopende honden ze springen tegen fietsers aan of schijten de boel onder de stront en dan brullen ze hij doet niets
bram goeree (17-5-2021 om 14:23)
als de honden bezitters dit nu nog niet snappen of weten zijn ze of hardleers of stom .misschien dat flinke bekeuringen helpen en bij eventuele schade die ook laten betalen .
Cookie-instellingen beheren