Weerbericht:
Wolkenvelden. Overdag perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist aangehouden voor ongeldig rijbewijs

Toegevoegd: 21-05-2021, 15.25 uur
Automobilist aangehouden voor ongeldig rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

OOSTBURG - De politie heeft vrijdagochtend een 30-jarige automobilist aangehouden die met een ongeldig rijbewijs reed. De agenten waren al bekend met het feit dat het rijbewijs van de man ongeldigd was.


De agenten zagen vrijdag 21 mei rond 10.30 uur de 30-jarige automobilist over de Oudestad rijden. De dienders wisten al dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en lieten hem daarom stoppen.

De 30-jarige Oostburger is gearresteerd voor het overtreden van artikel 9 van de wegenverkeerswet.  hem voor art 9 WvW: ontzegging rijbevoegdheid. Dit artikel stelt het rijden nadat het rijbewijs ongeldig is verklaard strafbaar. Het overtreden van het artikel is een misdrijf. De maximumstraf die daarop staat is een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden en/of een geldboete van de derde categorie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (22-5-2021 om 14:07)
@Michel: U wilt hem de maximumstraf geven en daar bovenop nog iets extra's? Nou nou......
Michel (22-5-2021 om 10:42)
Is gearresteerd, vast laten zitten en de maximstraf gelijk in laten gaan en daarboven op een flinke boete. En niet weer, of dit of dat. zulke aso┬┤s moeten van de weg af
cq (21-5-2021 om 17:32)
Ze wisten dat deze een ongeldig rij bewijs had, dus je had lijkt mij al staande kunnen houden voor al eer deze in zijn auto stapt. Ik begrijp hier uit dat deze dus al meerdere keren zonder rijbewijs rond gereden heeft? Maar ja in Crimineel West Zeeuws Vlaanderen verbaast ons dat niet meer!
Cookie-instellingen beheren