Weerbericht:
Vooral in het oosten eerst veel regen, van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 49 km

Politie controleert op richting aangeven op rotondes Terneuzen

Toegevoegd: 21-05-2021, 19.02 uur
Bij de rotonde staan borden om weggebruikers te attenderen.
Bij de rotonde staan borden om weggebruikers te attenderen.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De politie heeft vrijdag in Terneuzen gecontroleerd op het richting aangeven bij het verlaten van de rotonde. Tijdens de controle zijn verschillende bekeuringen uitgedeeld.


De politie controleerde vrijdagochtend op de Buitenhaven bij de rotonde op het geen richting aangeven bij het verlaten van de rotonde. Bij de actie deelde de politie alleen boetes uit aan bestuurders die door geen richting aan te geven andere weggebruikers hinderden.

Volgens de Zeeuws-Vlaamse politie zorgen chauffeurs die geen richting aangeven vppr een slechtere doorstroming. Ook levert het veel irritaties bij medeweggebruikers op. Bij de betreffende rotonde staan extra borden die bestuurders erop attenderen richting aan te geven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bochten rijder (23-5-2021 om 13:57)
Hoera eindelijk eens doen aan dat fenomeen,is in het gehele land aan de hand,ik verzuim het wel eens als er geen kip meer op de weg zit dat dan weer wel,ik weet nog een puntje fietser bekeuren die bij een rotonde ondanks haaientanden ( geen voorrang) gewoon voorrang nemen voortvloeiende uit het feit dat sukkels met de auto stoppen waar de doorstroming belangrijk is en ook geregeld is door de wet
Rick (22-5-2021 om 19:27)
Rob Aubergine: wat voor koeterwaals schrijf je hier....geen touw aan vast te knopen!
Ben Geduldig (22-5-2021 om 14:41)
Kijk zeer goed bezig, en die boete kan niet hoog genoeg zijn, en inderdaad onze zuiderburen de verkeersregels nog maar eens laten lezen/leren dat zou zeker geen kwaad kunnen!
AntiGSM (22-5-2021 om 14:41)
Richting aangeven, het is zo simpel en maakt zoveel duidelijk! Alleen verdommen een heleboel mensen het tegenwoordig. Eigenlijk heel asociaal, als je geen richting aangeeft zeg je eigenlijk tegen je medeweggebruiker zoek het maar uit waar ik naar toe ga, zoek het maar uit! Dat er overal mensen voor niets op zulke mensen staan te wachten bij kruisingen en rotondes vinden ze niet belangrijk. Helaas is de Politie er ook heel mild mee, waarom alleen bekeuren als het hinderlijk is? Moet gewoon ALTIJD, je leert het bij de rijlessen en het is gewoon VERPLICHT. Dus ALTIJD bekeuren en ook veel vaker want ze doen er nu bijna niets aan, alleen snelheid vinden ze belangrijk (is ook makkelijker te incasseren).
Henk (22-5-2021 om 11:45)
En als je dan wel netjes richting aangeeft, blijven ze alsnog staan wachten of je ook daadwerkelijk afslaat.....
Ton (22-5-2021 om 08:00)
Gerriy, Als ze er dan toch zijn kunnen ze gelijk controleren op de door getrokken streep, weten onze zuiderburen ook niet wat dat betekent.
Cookie-instellingen beheren