Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 109 km

Brandweer druk met stormschades in de provincie

Toegevoegd: 21-05-2021, 23.36 uur
In Zierikzee viel een boom op een tuinhuisje.
In Zierikzee viel een boom op een tuinhuisje.
© Foto: Brandweer Zierikzee
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De verschillende brandweerkorpsen hebben vrijdag meerdere keren uit moeten rukken voor stormschades. Zo viel in Zierikzee een tak op een tuinhuisje en moest in Serooskerke een dak uit voorzorg vast worden gezet.


De schades ontstonden door de windstoten die vrijdag in de provincie opspeelden. Vanaf 10.00 uur 's ochtends kwamen windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur voor. De windstoten zorgden voor ongemak, zo moest de brandweer in Zierikzee uitrukken voor een boom die op een tuinhuisje van een naastgelegen woning aan de Calandweg was beland.

De brandweermannen zorgden ervoor dat de takken in kleine stukken werden gezaagd zodat deze verwijderd konden worden. Ondanks dat de boom op het dak terecht was gekomen, leek de schade wel mee te vallen. 

In Serooskerke moest de brandweer rond 12.00 uur uitrukken omdat een dak aan de Oostkapelseweg om dreigde te vallen in de tuin van de naastgelegen woning. Het dak van de schuur was eerder door een brand al afgebrand en beschadigd waardoor het risico aanwezig was dat het los zou raken.

De spuitgasten hebben het dak met spanbanden vastgezet zodat het directe gevaar voorlopig geweken is. Binnenkort zal het dak en de schuur door een professioneel bedrijf gesloopt worden. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren