Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Hulpdiensten uitgerukt voor personen op Verklikkerplaat

Toegevoegd: 21-05-2021, 23.38 uur
Hulpdiensten uitgerukt voor personen op Verklikkerplaat
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

RENESSE - De brandweer en de KNRM zijn donderdag uitgerukt voor twee personen die op de Verklikkerplaat liepen. Ter plaatse bleek dat het tweetal inmiddels al van de zandbank af waren.


Donderdag werd de strandjeep van de brandweer rond 12.40 uur opgeroepen voor twee personen die zich op de Verklikkerplaat begaven. De Verklikkerplaat is een zogenoemde levende zandbank die droog komt te liggen bij laag water. Bij opkomend water wordt deze zandbank snel omringd door water waardoor je niet makkelijk meer van de plaat af komt.

Samen met de KNRM uit Ouddorp ging de brandweer ter plaatse. Daar kwamen de hulpdiensten er al snel achter dat de personen niet meer aanwezig waren op de zandbank. Ook was er op dat moment sprake van afgaand water waardoor het gevaar afnam. 

De Verklikkerplaat staat al langer bekend als een gevaarlijke plek. Door het veranderende tij snijdt het opkomende water de zandbank af van het vaste land. Hierdoor kan men de Verklikkerplaat niet af en raken mensen ingesloten. Zo ging het in maart 2018 mis op de zandbank toen een Belgische vrouw samen met enkele anderen ingesloten raakte door het water. De vrouw overleed uiteindelijk. Ook na het fatale incident kwamen nog verschillende personen in problemen, ondanks waarschuwingsborden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (23-5-2021 om 15:50)
@ Nelie en Rob: Als mensen in nood zijn dan moet je hen proberen te helpen, hoe dom ze ook geweest zijn. Dat is gewoon een kwestie van fatsoen.
destandloper (23-5-2021 om 13:47)
Goed idee van Henk,maar helaas niet bij de groep geleerden dus zal een simpel goed idee wel nooit gerealiseerd worden (vorig jaar op het strand en toen stonden de borden zo opgesteld dat je het pas las als je van de verklikker richting het strand liep) of ik heb ook niet goed opgelet
Rick (22-5-2021 om 19:20)
6 uurtjes wachten....niet gaan zwemmen.
H.S.T. (Henk) van RAAIJEN (22-5-2021 om 18:26)
mag het een voorstel zijn vanuit de kust naar de zandplaat enkele stevige palen te slaan met tussen die palen een redelijk dik- en stevig touw dat in geval van nood als reddingslijn kan dienen ?
Nelie (22-5-2021 om 16:48)
Er staan allerlei waarschuwingen en als mensen het dan toch beter denken te weten, zoeken ze het zelf maar uit!!!
rob (22-5-2021 om 09:20)
voor straf ze laten zitten ze zelf moeten uitzoeken hoe ze eraf komen dan leren ze dat voor de volgende keer
Cookie-instellingen beheren