Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Huis onbewoonbaar na brand Vlissingen

Toegevoegd: 24-05-2021, 03.12 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De bewoners van een huis in Vlissingen hebben de nacht elders moeten doorbrengen vanwege een uitslaande brand. Geen van allen raakte gewond.


Bij de hulpdiensten werd rond 01.30 uur een eerste melding gemaakt van de brand op de hoek van de Hobeinstraat en de Hobeinsteeg. Er werd al snel opgeschaald naar middelbrand en de brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een ladderwagen. De ladderwagen werd uiteindelijk niet daadwerkelijk ingezet.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) woedde de brand in de meterkast. Er kwam een ambulanceteam ter plaatse maar er raakte niemand gewond. Voor de vier bewoners moest wel opvang worden geregeld omdat zij vannacht niet terug naar binnen konden vanwege de ontstane rook- en roetschade. De gemeente Vlissingen nam deze taak op zich.

Nadat de brandweer rond 02.00 uur het sein 'brand meester' kon geven, bleek de brand tegen 03.00 uur volledig uit te zijn. Op dat moment moest nog wel verder worden geventileerd. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners en de eigenaar van het pand te assisteren bij het afhandelen van de schade, welke zich overigens beperkte tot de woning waar de brand ontstond.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (24-5-2021 om 10:30)
Gelukkig alleen materiƫle schade.
Anoniem (24-5-2021 om 09:36)
De bewoners van de bovenverdieping zijn in eerste instantie alle 5 opgevangen door een buurtbewoner en daarna door hun detacheringsbedrijf verder geholpen. De bewoner van de benedenverdieping is er zelf vandoor gegaan inclusief hond.
Cookie-instellingen beheren