Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Souburgse oudere wil zichtbare politie

Toegevoegd: 15-02-2007, 06.06 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
OOST-SOUBURG - De Oost-Souburgse ouderen willen dat de politie veel meer zichtbaar aanwezig is. En ze willen dat hun meldingen over misstanden serieus worden genomen. Niet alleen opslaan in de computer, maar ook daadwerkelijk actie ondernemen, verzuchtte dinsdagmiddag een van de aanwezigen tijdens een themamiddag van de ouderenbond Anbo over criminaliteit.

Brigadier K. Schuit werd tijdens zijn voordracht over preventie geconfronteerd met tal van klachten. Variërend van brieven waarop nooit een reactie komt van de politie tot en met meldingen waarop niet wordt gereageerd. Met name het 'niet of laks optreden tegen hangjongeren' zit de Oost-Souburgse ouderen hoog. Zo klagen de bewoners van de flats Wilgenhof en Berkenhof al tijden over jongeren die in en voor hun portieken hangen. "Maar daar gebeurt niets mee", kreeg Schuit als verwijt te horen. Ook zouden volgens verschillende andere sprekers 'bekende groepjes jongeren' een soort van terreur uitoefenen. "Ze blokkeren garages waardoor de eigenaars niet kunnen parkeren."

De ouderen hebben warme herinneringen aan de tijd van de veldwachter en de eigen wijkagent. Dat was de tijd dat ze elke dag de politie zagen. Nu gaan er volgens hen dagen voorbij zonder dat ze een geüniformeerd iemand zien. Schuit stelde dat de politie prioriteiten moet stellen. Dat het met de beperkte bezetting niet mogelijk is om hele dagen een agent door Oost-Souburg te laten lopen of fietsen. Hij verzekerde echter dat als het nodig is, de politie komt. "Als het dringend is komen we snel. Als het niet dringend is wat later. Maar we komen. We nemen contact op." Die uitspraak ontlokte bij een aantal ouderen een wat schamper gelach op.

Schuit hield de ouderen ook voor om toch vooral voorzichtig te zijn met kostbaarheden. Ze niet opbergen op de bekende plekken zoals het nachtkastje of de kaptafel. "Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk." Ook raadde hij aan toch vooral geen vreemden binnen te laten. En ook niet de sleutel onder de mat of onder een bloempot te verstoppen. Dat zijn volgens hem de plekken waar inbrekers als eerste kijken. Tot slot adviseerde hij ook om type- en serienummer van apparaten te noteren zodat na een inbraak die goederen makkelijker zijn op te sporen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren