Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Zwemmers Vlissingen blijken toch niet in nood

Toegevoegd: 24-05-2021, 10.50 uur
De zwemmers gezien vanaf de reddingsboot.
De zwemmers gezien vanaf de reddingsboot.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De KNRM-reddingboot Zeemanshoop van het station Breskens is zondagochtend uitgevaren na een melding over in problemen geraakte zwemmers. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn.


Via 112 werd rond 11.30 uur gemeld dat voor de Vlissingse Boulevard zeven zwemmers in zee waren waarvan er zeker één in problemen was geraakt. Hierop werd de bemanning van de reddingboot gealarmeerd. Deze kon al snel uitvaren en koers zetten richting de opgegeven positie.

Ter plekke bleken vier zwemmers al op de kant te zijn. De drie anderen waren nog in het water maar geen van allen bleek in problemen te zijn, zo meldt de KNRM vandaag. Nadat de laatste drie personen ook op het strand waren, is de reddingboot teruggekeerd naar de ligplaats bij de haven in Breskens.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (25-5-2021 om 08:53)
Weet niet of er in Vlissingen op dat moment niemand aanwezig was op de post op de Nolledijk, want anders had Breskens eerst wel even naar Vlissingen kunnen bellen. Vlissingen weet namelijk wél van de zeezwemmers. Neem tenminste aan dat KNRM en strandwacht wel samenwerken?
Emergo (24-5-2021 om 15:29)
Nog een keer goed lezen,. Als er een melding is ga je er op af en is de reactie niet: oh, dat zullen die of die wel zijn.
Ronald (24-5-2021 om 11:56)
Sorry hoor, maar dit is gewoon de groep zeezwemmers die meermaals per week, maar in ieder geval elke zondag tussen 10.30 uur en 11.30 uur langs de Boulevard zwemmen. Al jaren...
Cookie-instellingen beheren