Weerbericht:
Rustig en vrij zonnig najaarsweer
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 34 km

COVID-sterren op bunkers: 'Diep triest'

Toegevoegd: 24-05-2021, 12.23 uur
Bij vier bunkers bleken 'COVID-sterren' te zijn aangebracht.
Bij vier bunkers bleken 'COVID-sterren' te zijn aangebracht.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - 'Diep triest' noemt de politie het: het aanbrengen van 'COVID-sterren' op vier bunkers nabij de Duinweg in Koudekerke. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.


De politie ging vanochtend op onderzoek uit na een melding. Agenten ontdekten vervolgens dat bij vier bunkers deze sterren waren aangebracht. De politie vindt de actie misselijkmakend: "Diep triest. Dat je het niet eens bent met keuzes die de politiek maakt dat kan en daar is op zich niets mis mee. Maar om op deze manier je standpunt duidelijk te maken, is misselijkmakend."

De eigenaar van de bunkers, Waterschap Scheldestromen is op de hoogte gesteld van de bekladdingen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders en zoekt naar mensen die meer over de vernielingen weten. Tips zijn bij de politie welkom via 0900-884. U kunt uw melding ook doorgeven via WhatsApp: 06-12207006. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kennisgever (25-5-2021 om 23:02)
@Mightymike, het klopt dat is ook niet eerlijk. Maar uiteindelijk is een eigenaar dan toch de uiteindelijke persoon toch in zijn recht om dat te bepalen? Dat is misschien discriminatie maar dat is iets al snel vandaag de dag. Dat woord begint (helaas voor vele) zijn kracht te verliezen.
Mightymike (25-5-2021 om 21:00)
Maar vooralsnog verschrikkelijk en onnodig om bunkers op deze manier te bekladden.
Mightymike (25-5-2021 om 20:55)
@kennisgever; als men je mag weigeren op eigen terrein op grond wat men wilt dan is dat toch niet eerlijk? Zeker als je bedenkt dat er dan voor jou zaak/bedrijf bepaald word wie er wel of niet binnen mag?
Kennisgever (25-5-2021 om 16:58)
@Jan, wat in die tijd is gebeurd is heel erg. Dat deze bunkers beklad zijn daar zijn ook geen woorden voor! onacceptabel. Maar, Vaccanatie paspoort een vorm van discriminatie? Ik heb al sinds begin der dagen een vaccinatieboekje van de GGD gekregen? Dat niemand dat boekje kent omdat, ze het niet belangrijk vonden dat is tot daar aan toe... Dat paspoort is niks meer dan gewoon je vaccinatieboekje bij de hand houden. En men mag je overal weigeren op grond van wat men zelf wilt, zolang het maar eigen terein is. Alleen publieke/overheidsruimtes staan hier in principe buiten.
Jan (24-5-2021 om 20:19)
De joden werden vervolgd en moesten met een ster over straat in WO2 verschrikkelijk als je die beelden ziet!! Nog eventjes dan lopen de mensen die niet gevaccineerd zijn ook zo over straat en worden ze ook net als toen de toegang geweigerd terwijl ze kerngezond zijn. Kijk wat Europa aan het doen is met het vaccinatie paspoort/discriminatie. De geschiedenis zal zich herhalen en wij hebben er niets van geleerd. Diep en diep triest allemaal, ook wat er hier gebeurd is!
e muller (24-5-2021 om 17:15)
hoop dat de daders opgepakt worden en nu eens daadwerkelijk worden vervolgd door een rechter ipv een taakstraf ,echt te erg woorden.
Cookie-instellingen beheren