Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Arrestatie vanwege woningbrand Vlissingen

Toegevoegd: 24-05-2021, 15.08 uur
De aangehouden man belde zelf in verwarde toestand de politie.
De aangehouden man belde zelf in verwarde toestand de politie.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft in Vlissingen een man aangehouden die ervan wordt verdacht de brand te hebben aangestoken die eerder vannacht in diezelfde plaats woedde in een woning. De verdachte uitte kort voor zijn arrestatie ook bedreigingen.


Bij de hulpdiensten werd rond 01.30 uur een eerste melding gemaakt van de brand op de hoek van de Hobeinstraat en de Hobeinsteeg. De brand bleek te woedden bij de meterkast en de brandweer schaalde op naar middelbrand. kwam een ambulanceteam ter plaatse maar er raakte niemand gewond. Voor de vier bewoners van een nabijgelegen woning met kamerverhuur moest wel opvang worden geregeld omdat zij niet terug naar binnen konden vanwege de ontstane rook- en roetschade. De gemeente Vlissingen nam deze taak op zich.

De politie stelde direct een onderzoek in naar de toedracht van de brand. Al snel ontstond het vermoeden dat de brand was aangestoken. Enkele getuigen werden verhoord. Rond 5.00 uur belde ervolgens veen verwarde man naar de politiemeldkamer. "Toen agenten bij zijn woning aan de Boterbloemlaan arriveerden, vertelde deze man dat hij de woning aan de Hobeinstraat in brand had gestoken. Terwijl de agenten de woning binnenliepen, bedreigde de man plotseling een andere man met een hamer. Hij werd onmiddellijk gearresteerd", zo meldt de politie.

De aangehouden Vlissinger is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht en wordt vandaag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel de Bruijn (24-5-2021 om 16:07)
En toen kwam de man met de hamer.
Cookie-instellingen beheren