Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Arrestaties na zoekactie rond Oosterscheldekering

Toegevoegd: 24-05-2021, 16.27 uur - Update: 25-05-2021, 11.25 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Aan de Noordzeezijde van de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans is maandagmiddag door verschillende hulpdiensten gezocht naar een mogelijk te water geraakt persoon. Uiteindelijk bleek daarvan geen sprake te zijn. Wel werden twee personen aangehouden vanwege stroperij. Het gaat om 33-jarige man uit Brielle en een 31-jarige man met onbekende woonplaats, zo heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.


Rond 15.15 uur werd melding gemaakt van een persoon die mogelijk te water was geraakt vanaf de kering. Hierop werd de KNRM-reddingboot Koopmansdank van het station Neeltje Jans het water opgestuurd om te gaan zoeken. Ook drie politie-eenheden, een ambulanceteam en de strandwacht werden opgeroepen. De Koninklijke Marechaussee was in de buurt aanwezig en kon ook zoekslagen maken met behulp van een snelle rubberboot.

Rond 15.40 uur werd de zoekactie gestaakt toen bleek dat een persoon die op de kering stond te vissen aangezien was voor een mogelijk suïcidaal persoon. De politie ging wel verder op zoek naar de vissers. Vervolgens werden twee stropers betrapt. De mannen hadden visgerei bij zich en agenten vonden op pijlers enkele gevangen vissen aan.

De stopers zijn gearresteerd en naar een politiecellencomplex gebracht. Dinsdagochtend zat het tweetal nog altijd vast voor verder onderzoek. Het visgerei is in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom Helgers (24-5-2021 om 19:00)
Helemaal met Jan eens. Zijn vaak dezelfde foute lui uit de randstad die hier met gevaar voor eigen en andermans leven op de pijlers gaan vissen. De vis wordt vaak verkocht aan restaurants of vishandel.
Jan (24-5-2021 om 17:42)
Lui springen vanaf het wegdek erboven op de kring , lijkt dan voor omstanders wellicht dat er iemand in het water springt , Beroeps stropers , hard aanpakken
Cookie-instellingen beheren