Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Pinner WhatsAppfraude herkend op bewakingsbeeld

Toegevoegd: 25-05-2021, 14.23 uur
Pinner WhatsAppfraude herkend op bewakingsbeeld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ROTTERDAM - De politie heeft de identiteit achterhaald van een man die werd gezocht voor het via WhatsApp oplichten van een vrouw uit Waterlandkerkje. Hij werd herkend op beelden van een pinautomaat.


Een vrouw uit Waterlandkerkje werd op 24 december voor bijna 2.500 euro opgelicht. De vrouw had via WhatsApp een berichtje gehad van iemand die zich voordeed als haar zoon. Het buitgemaakte bedrag werd vervolgens kort achter elkaar opgenomen bij pinautomaten van verschillende banken. Dezelfde avond werd bijvoorbeeld nog gepind bij een geldautomaat aan de Mathenesserplein in Rotterdam. Hier werden duidelijke bewakingsbeelden gemaakt van de verdachte.

De beelden werden op 8 april getoond bij Bureau Rijnmond en begin mei op de Facebookpagina van Opsporing Verzocht. Na tips kon de politie vaststellen dat het ging om een 22-jarige inwoner uit Rotterdam. Hij zal later worden verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren