Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zeeuwse drugsbeleid verscherpt, drugspanden nu ook sluiten bij voorbereiding

Toegevoegd: 26-05-2021, 13.34 uur
Zeeuwse drugsbeleid verscherpt, drugspanden nu ook sluiten bij voorbereiding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het Zeeuwse gemeenten zijn het eens geworden over een vernieuwd Damoclesbeleid. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om drugspanden te sluiten. Met de vernieuwing kunnen burgemeesters panden sneller sluiten.


De belangrijkste wijziging in het beleid is dat handelingen die wijzen op de voorbereiding van drugshandel, aanleiding kunnen zijn tot sluiting. Voorbeelden daarvan zijn onder meer de aanwezigheid van kweekbakken, filters of assimilatielampen. Hierdoor kunnen burgemeester panden sluiten zelfs als er ter plaatse geen verdovende middelen worden aangetroffen. Een andere wijziging betreft de verhuurder van het pand. Hierbij kan de burgemeester het gebouw toch sluiten als de verhuurder van mening is dat hem of haar niets te verwijten valt. 

Het oude Zeeuwse Damoclesbeleid stamt uit 2017. Op grond van dat beleid konden burgemeesters panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daarvoor aanwezig zijn, sluiten. Het Damoclesbeleid hield onder meer in dat wanneer er meer dan twintig hennepplanten worden aangetroffen, het pand tijdelijk wordt gesloten. Met het beleid hopen gemeenten de drugscriminaliteit tegen te gaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
alex Vooren (27-5-2021 om 12:40)
Het is oude wijn in nieuwe zakken. Het tegengaan van hennepteelt etc in panden begint bij het screenen van de kandidaat-huurder en de kennis hierover bij de makelaars is bedroevend. Men verschuilt zich achter een digitale check die werkelijk nauwelijks iets voorstelt. Ik verwijs hiervoor naar het keurmerk Verhuur Veilig. De makelaars onder ene vergunning plaatsen in combinatie met bewezen vakkennis o.a. over screenen levert meer rendement op. Minder plantages is een lagere belasting van de handhaving en politie. Samenwerking tussen overheid en private partijen is noodzakelijk om iets te bereiken maar zolang de overheid in de " ivoren toren' blijft zitten, komen we nergens
Mijn mening (26-5-2021 om 17:56)
Gewoon voorbeelden stellen, al dat softe gedoe Je zal zulke sukkrls in je straat krijgen. Vlissingen zit er helaas vol mee.
Cookie-instellingen beheren