Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Ziekenhuis oefent ramp met veel slachtoffers

Toegevoegd: 15-02-2007, 22.30 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In en rond het ziekenhuis van Terneuzen is donderdagavond een grote rampenoefening gehouden.

Volgens het scènario van de oefening was er sprake van een grote explosie in de wijk Othene in Terneuzen. Hierna brak brand uit in een bedrijfsverzamelgebouw. In totaal driehonderd tot vierhonderd omwonenden en mensen in het complex liepen verwondingen op.

Ongeveer honderd van hen werden realistisch opgevangen in het ziekenhuis in Terneuzen. De andere gewonden werden fictief ondergebracht in ziekenhuizen in de regio zoals die van Vlissingen, Goes en Gent. Zij werden deels aangevoerd met ambulances. Maar ook werd er gespeeld dat mensen zelf naar het ziekenhuis reden om gewonden te brengen.

Om de oefening realistisch te laten verlopen werd gebruik gemaakt van veel lotus-slachtoffers. Ook waren er toneelspelers aanwezig om familieleden te spelen die grote zorgen hadden over de toestand van hun naasten. Het ziekenhuis had net zo veel personeel ingezet als bij een normale ramp extra ingezet zou worden.

Tijdens de oefening bleef het ziekenhuis open voor normale patiënten.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren