Weerbericht:
Vanochtend langdurig regen, in de middag van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
Geen files

1 jaar en 6 maanden cel geëist voor berovingen bejaarden

Toegevoegd: 26-05-2021, 15.55 uur
1 jaar en 6 maanden cel geëist voor berovingen bejaarden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft woensdag tegen de 58-jarige J. S. uit Hoogerheide een gevangenisstraf van een jaar plus nog eens zes maanden voorwaardelijk gevorderd. De bekennende Brabander wordt ervan verdacht vorig jaar tussen juli en oktober in Zeeland ettelijke bejaarden van hun sieraden of geld te hebben beroofd.


Hij deed zich voor als verwarmings-, gas-, of waterscontroleur en babbelde zich op die manier binnen bij de bejaarden. Eenmaal binnen lukte hem om even de bewoonster - vaak in de leeftijd van 90 jaar - uit het zicht te krijgen en stal hij sieraden of geld.

Volgens S. was hij tot die boevenstreken gekomen omdat hij nog een schuld had bij familie die ingelost moest worden. De uitspraak van de rechter volgt over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren