Weerbericht:
Bewolkt, in het noordoosten enkele opklaringen. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 46 km

Evacueés bij brand in Wissenkerke

Toegevoegd: 16-02-2007, 15.46 uur
Door: Brandweer Goes & Roland de Jong

WISSENKERKE - In Hotel-Restaurant-Café De Kroon aan de Voorstraat in Wissenkerke woedde in de nacht van donderdag op vrijdag een flinke binnenbrand. In totaal moesten acht personen hun woningen tijdelijk verlaten.

Toen de bluseenheid van de post Kamperland-Wissenkerke ter plaatse arriveerde bleek dat er sprake was van forse rookontwikkeling in het pand aan de Voorstraat.

Al snel bleek dat het vuur zich schuil hield in de verdiepingsvloeren en in een muur. Dat bracht, mede omdat het een ouder pand betreft, de nodige risico's op onverwachte uitbreidingen met zich mee.

Daarom werd besloten om op te schalen conform de procedure 'middelbrand'. Ook werd de hulp ingeroepen van de Goese autoladder om de situatie van bovenaf in te gaten te kunnen houden.

De post Colijnsplaat-Kortgene werd gealarmeerd om als tweede bluseenheid te fungeren. De Goese autoladder arriveerde rond kwart over drie op het brandadres.

Van bovenaf werd de situatie op het dak bekeken, maar verontrustende ontwikkelingen deden zich daar niet voor. De brandbestrijding speelde zich grotendeels binnen af.

Vloeren en plafonds moesten worden gesloopt om de vuurhaard te kunnen bereiken. De Goese autoladder bleef inzetgereed en stand-by totdat het sein 'brand meester' was gegeven. Dat gebeurde uiteindelijk tegen 04.00 uur.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren