Weerbericht:
In het noordwesten kans op lichte regen, elders droog. Zaterdag buien
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 63 km

Politie waarschuwt boeren voor GPS-diefstallen

Toegevoegd: 27-05-2021, 16.24 uur
Politie waarschuwt boeren voor GPS-diefstallen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie waarschuwt landbouwers voor diefstallen van GPS-systemen in Zeeland. In de afgelopen week kreeg de politie weer een melding binnen van een diefstal van een GPS-systeem van een landbouwvoertuig.


De politie geeft aan in de afgelopen jaren terugkerende periodes te zien waarin GPS-diefstallen de kop opstaken. Om een nieuwe golf aan diefstallen voor te zijn waarschuwt de politie boeren en loonwerkers van tevoren, zodat zij voorzorgsmaatregelen kunnen treffen.

Omdat het de afgelopen tijd veel heeft geregend zijn veel beregeningsvoertuigen, die vaak voorzien zijn van GPS-apparatuur, niet op het land geweest. Nu er weer drogere periodes aankomen waarin de voertuigen en machines meer gebruikt gaan worden door boeren en loonwerkers, is het risico op diefstal groter.

Volgens de politie maakt het de dieven weinig uit van welk merk de GPS-systemen zijn die ze van de voertuigen demonteren en weghalen. Ook lijkt het geen verschil uit te maken of de systemen beveiligd zijn met een PIN-code of niet. Volgens de agenten zijn dergelijke systemen in het verleden ook gestolen.

Verder merkt de politie dat de dieven zich niets aantrekken van het feit dat de voertuigen in schuren staan die afgesloten kunnen worden. De daders doen alle moeite om aan de door hun gewenste apparatuur te komen. De financiële schade is groot als een GPS-systeem gestolen wordt, vaak hebben ze een nieuwwaarde van tienduizenden euro’s.

De politie heeft een duidelijk advies aan landbouwers om het risico op diefstal te verkleinen. En dat advies is om simpelweg de GPS-systemen na de werkzaamheden uit het voertuig of de machine te halen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (28-5-2021 om 20:12)
naar mijn idee grote kans dat het door de boeren zelf ingehuurde flexarbeiders zijn...mooi souvenirtje voor tuus op de boerderie
Cookie-instellingen beheren