Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumahelikopter ingezet voor incident Oost-Souburg

Toegevoegd: 27-05-2021, 21.13 uur
De traumahelikopter nam bij Heinkenszand de patiënt over van de ambulancedienst
De traumahelikopter nam bij Heinkenszand de patiënt over van de ambulancedienst
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

OOST-SOUBURG - De traumahelikopter is donderdagavond in Heinkenszand geland om een patient uit Oost-Souburg op te halen. Bij Heinkenszand landde de helikopter om de patiënt in te laden.


De helikopter werd opgeroepen nadat er incident in een woning aan de Ritthemsestraat in Oost-Souburg was. Twee ambulances en meerdere politie-eenheden kwamen voor de melding ter plaatse.

De traumahelikopter uit Noord-Brabant kwam voor het incident richting Zeeland. Bij Heinkenszand zette de helikopter de landing in om de ambulance op te wachten en de patiënt op te pikken. Het is onbekend wat de ernst van de verwondingen zijn.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (29-5-2021 om 16:08)
De helikopter kwam vanaf Nijmegen, 45min vliegen ongeveer. De patiënt moet sowieso in de ambulance een stuk vervoerd worden omdat midden in Souburg niet geland kan worden. Er wordt dan goed overlegd wat een handige locatie is voor de overdracht naar de helikopter. En omdat de helikopter nog aan het vliegen was is ervoor gekozen om deze tegemoet te rijden. Zo worden kostbare minuten ingehaald. Anders staat de ambulance met patiënten nog 20 minuten te wachten op de heli, terwijl als je tegemoet rijd wordt die tijd natuurlijk korter. De ambulance was eerder ter plaatse dan de helikopter in Heinkenszand, dat staat in het artikel verkeerd beschreven. Ik hoop dat dit zo duidelijkheid bied? Gr.
Anoniem (28-5-2021 om 15:10)
Lijkt me vrij logisch toch. De ambulance reed tegelijkertijd richting het ziekenhuis van Goes en de vliegende helikopter tegemoet en bespaarde daarmee kostbare minuten in een situatie waar elke seconde telt.
klaar (28-5-2021 om 14:37)
het zieken huis , is wel in Goes hoor. Vlissingen is niet eens een veredelde huisartsenpost , meer!!!!! groetjes
Zee (28-5-2021 om 13:39)
Het zou kunnen dat het slachtoffer al was opgepikt, en de ambulance het slachtoffer naar de meest veilige en eenvoudige plek heeft gebracht voor de heli om te landen. Op die manier bespaart het tijd en geld. Of de chauffeur kan hebben afgesproken met de helicopter om elkaar daar te ontmoeten omdat dat het snelste zou zijn. Als je een snelweg moet afzetten, gaat er ook geld verloren door vertraging.
René (28-5-2021 om 09:54)
'@ Ger Goede vraag, vraag het me regelmatig af. Hoop dat iemand die bij de hulpverlening werkt, met kennis van zaken, hier een duidelijk antwoord op kan geven.
Ik (28-5-2021 om 09:15)
Ger ik ben het helemaal met je eens,er is hier zeker genoeg ruimte om te landen zonder opstakels. Nu was het bijna voor de deur van het ziekenhuis. Zonde van de tijd en de kosten die ze maken.
Cookie-instellingen beheren