Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Boot in brand in loods, opschaling naar grote brand

Toegevoegd: 28-05-2021, 08.58 uur - Update: 28-05-2021, 11.32 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - In een loods in Bruinisse is vrijdagochtend brand ontstaan in een ruim 10 meter lange boot. De brandweer schaalde op naar grote brand. Inmiddels is het sein 'brand meester' gegeven.


De brand in de loods aan de Industrieweg werd rond 08.45 uur gemeld. Er werd al snel opgeschaald naar middelbrand. Blusploegen uit Bruinisse en Oosterland, een waterwagen uit Sint-Annaland en een derde tankautospuit van de post Dreischor werden ingezet om de brand te bestrijden.

De boot stond al snel volledig in brand. De brandweer zette met succes in op het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden. In de zijkant van de boot is een gat gezaagd om ook goed van binnen te kunnen blussen. Rond 10.20 uur kon de officier van dienst van de brandweer het sein 'brand meester' geven nadat duidelijk was dat er geen kans meer was op uitbreiding van de brand. Eén blusvoertuig blijft nog ter plekke om na te blussen.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ontstnd de brand ontstaan in de machinekamer van de boot maar waardoor dat precies gebeurde is nog niet duidelijk. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren