Weerbericht:
Vooral in het oosten eerst veel regen, van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 29 km

Gearresteerde man rukt zich los en gaat er vandoor

Toegevoegd: 29-05-2021, 11.56 uur
Gearresteerde man rukt zich los en gaat er vandoor
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (W) - Een man die was aangehouden bij Serooskerke op Walcheren heeft zich vannacht losgerukt van de politie. Ondanks dat pepperspray werd gebruikt, wist hij te ontkomen. Enige tijd later kon hij echter opnieuw in de boeien worden geslagen.


De politie controleerde rond 00.30 uur op de Oostkapelseweg een auto. De bestuurder moest een blaastest doen maar bleek niet gedronken te hebben. Een passagier die bij de man in de auto zat gedroeg zich tijdens de controle erg vervelend naar de agenten. “Deze man had vermoedelijk flink alcohol gedronken. Toen hij geen identiteitsbewijs toonde, werd hij gearresteerd”, zo vertelt de politie.

De man gaf zich niet zomaar gewonnen want hij rukte zich los. Ondanks dat de politie hierop pepperspray gebruikte wist de man wel te ontkomen. Door diverse politie-eenheden, waaronder hondengeleider met diensthond Luuk, werd vervolgens naar de man gezocht. Bij de Wilgenhoekweg werd hij enige tijd later gesignaleerd. Door te dreigen met de politiehond kon de man dit keer succesvol worden aangehouden.

De 30-jarige man uit Vlissingen is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij wordt vandaag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (29-5-2021 om 19:08)
@Johan, als je zich gewoon gedraagd heb je geen probleem met de politie. En aso's moeten flink aangepakt worden.
Hannie (29-5-2021 om 18:12)
ASO's moet je altijd opsluiten. Liefst een week of drie. Zijn ze misschien nuchter.
It's me (29-5-2021 om 17:51)
@Johan, het is niet overdreven want de hond is ingezet nadat hij zich had losgerukt zo staat er. Geen id-bewijs bij is strafbaar. En na arrestatie losrukken kan gewoon niet. De politie staat boven je en daar heb je naar te luisteren en fatsoenlijk tegen te doen. Klaar. Maar dat stukje gezag is tegenwoordig ver te zoeken helaas.
Johan (29-5-2021 om 12:23)
Is dat nou niet een beetje overdreven machtsvertoon door de Hermandat? Meneer liet geen identiteitsbewijs zien en was een beetje vervelend. Moet je er dan een politiehond op af sturen en hem opsluiten?
Cookie-instellingen beheren