Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en overwegend droog, morgen veel wind en buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Drie jongens opgepakt voor zeer grote brand Goes

Toegevoegd: 29-05-2021, 16.37 uur
Toen de brand werd gemeld stond het pand al volledig in lichterlaaie.
Toen de brand werd gemeld stond het pand al volledig in lichterlaaie.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

GOES - Drie jongens zijn aangehouden op verdenking van het stichten van de zeer grote brand die begin deze maand woedde bij een voormalige garage aan de Marconistraat in Goes.


In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 mei werd kort voor 03.00 uur ontdekt dat er vlammen uit het dak kwamen van het gebouw. De brand ontwikkelde zich snel en de brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Zo’n 2,5 uur na het uitbreken van de brand kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven.

Politie en justitie startten na het blussen een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de brand. Al snel ontstond het vermoeden dat de brand was aangestoken. Na het nodige onderzoek werd gisteren een 14-jarige jongen uit de gemeente Goes uitgenodigd op het politiebureau in zijn woonplaats. Hij werd vervolgens aangehouden op verdenking van brandstichting. De jongen werd verhoord en gistermiddag in verzekering gesteld.

Vanochtend werd een 15-jarige jongen uit Middelburg aangehouden. Zaterdagmiddag volgde de arrestatie van een derde verdachte, een 15-jarige jongen uit de gemeente Goes. Ook deze jongens worden verdacht van brandstichting. De 15-jarige jongens hebben vandaag op het politiebureau een verklaring afgelegd en zijn eveneens in verzekering gesteld.

Vanwege de jeugdige leeftijd van de jongens zit het drietal niet in een politiecel maar zijn zij thuis in verzekering gesteld. Dat houdt in dat zij hun huis niet mogen verlaten, zo licht de politie toe in een persbericht. “Tevens zijn hun beperkende maatregelen opgelegd, waarbij zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat en de politie”, aldus de politie.

Aanstaande maandag worden de tieners voor de rechter-commissaris geleid. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grote Smurf (29-5-2021 om 20:30)
Nu krijgen de ouders zelf een (financieele) heropvoeding want zoiets doet een normaal kind natuurlijk niet. Wat heb je dan gefaald als ouder zijnde. Er zit denk ik aan beide kanten dan wel een steekje aan los.
keride (29-5-2021 om 19:55)
Ach die zieltjes, mogen niet in een politiecel, maar kunnen wel om 3uur 's nachts op straat. Wat voor ouders hebben zij????
zeeuw (29-5-2021 om 19:14)
ze moeten de namen bekend maken en verder geen gelul
Mijn mening (29-5-2021 om 17:25)
Nou, die ouders zijn de sjaak!! Succes ermee .
Jacob (29-5-2021 om 16:49)
Ik vraag mij af wat deze snotneuzen op die tijd nog op straat doen en de avondklok negeren. Zijn de ouders hier ook niet verantwoordelijk voor. Schandalig gewoon laat die lui maar flink dokken.
Cookie-instellingen beheren