Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken automobilist Cadzand moet rijbewijs inleveren

Toegevoegd: 31-05-2021, 15.10 uur
Dronken automobilist Cadzand moet rijbewijs inleveren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

CADZAND - Een automobilist heeft in de nacht van zondag op maandag bij Cadzand zijn rijbewijs in moeten leveren. De 24-jarige bestuurder blies bij een blaastest ver boven de toegestane limiet.


De politie haalde de 24-jarige man uit Aardenburg naar de kant nadat hij de agenten bij Cadzand met hoge snelheid passeerde. In de Nieuwstraat in Oostburg werd de man staande gehouden waarop hij een blaastest moest afleggen. Uit de test bleek dat de automobilist 700 ugl blies, dat is ruim 3 keer meer dan de toegestane limiet van 220 ugl.

Hierop is het rijbewijs van de 24-jarige man ingenomen, ook heeft hij een algeheel rijverbod van 10 uur opgelegd gekregen. Dit betekent dat hij geen enkel voertuig maar besturen in die tijd. Ook moet de automobilist op eigen kosten een Educatieve Maatregel Gedrag-cursus volgen (EMG).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (1-6-2021 om 10:58)
@Hennie, rijverbod van 10 uren zodat hij geen ander voertuig of vaartuig kan besturen waarvoor dat rijbewijs niet nodig is. Neem bijvoorbeeld een vorkheftruck of hoogwerker, die mag hij normaal zonder rijbewijs besturen maar nu ter ontnuchtering 10 uur niet
Jaap (1-6-2021 om 10:02)
@Hennie. Dit is helaas de gang van zaken, we zijn per slot van rekening in Nederland.
Rick (31-5-2021 om 21:51)
Vreemd: hoezo rijverbod van 10 uur als je rijbewijs ingenomen is???
Hennie (31-5-2021 om 18:30)
Rijbewijs ingenomen en een rijverbod van 10 uur. Waar slaat dat nou op? opsluiten die ASO op water en brood voor drie weken. Zal ie wel ontnuchterd zijn. Daarna een wandelkaart naar huis.
Michel (31-5-2021 om 16:07)
Rijbewijs niet meer aan zo'n aso teruggeven.
Cookie-instellingen beheren