Weerbericht:
Vrij helder, morgen overwegend bewolkt en af en toe regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Werkplaats Zaamslag gesloten voor drie maanden na aantreffen bereidingsstoffen drugs

Toegevoegd: 31-05-2021, 17.18 uur
Werkplaats Zaamslag gesloten voor drie maanden na aantreffen bereidingsstoffen drugs
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Remi Mesu

ZAAMSLAG - Burgemeestee Erik van Merrienboer van Terneuzen heeft maandag besloten een werkplaats in Zaamslag te sluiten. In de werkplaats troffen agenten goederen en stoffen aan die bedoeld waren voor het bereiden van synthetische drugs en methamfetamine.


Op 12 oktober 2020 vonden agenten op het perceel aan de Oosthof in Zaamslag goederen en stoffen die bedoeld waren voor het bereiden van synthetische drugs en methamfetamine. Op basis van het zogenoemde Damoclesbeleid heeft burgemeester van Terneuzen Erik van Merrienboer nu besloten de werkplaats voor een periode van drie maanden te sluiten.

Dat beleid houdt in dat burgemeester woningen of panden mogen sluiten als er handelshoeveelheden drugs worden gevonden of als er materialen worden gevonden die bedoeld zijn voor de productie van drugs. Sinds kort is het Damoclesbeleid in de provincie Zeeland aangescherpt. Burgemeesters mogen panden nu ook sluiten als er bijvoorbeeld een hennepkwekerij of drugslab nog in aanbouw is. Ook kunnen eigenaren van de gebouwen verantwoordelijk worden gehouden.


Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (1-6-2021 om 08:53)
De eerste goede daad van de nieuwe burgervader! Dat er nog vele mogen volgen.
Cookie-instellingen beheren