Weerbericht:
Vrij zonnig, vanavond en morgen bewolkt en van tijd tot tijd (mot)regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Politie: alcohol in het spel bij ongeluk Breskens

Toegevoegd: 01-06-2021, 10.59 uur
De botsing vond plaats op de kruising van de Puijendijk met de Slikkenburgseweg
De botsing vond plaats op de kruising van de Puijendijk met de Slikkenburgseweg
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

BRESKENS - Volgens de politie zijn er bij het zware ongeluk dat maandagavond bij Breskens plaatsvond niet vijf maar vier personen gewond geraakt. De vijfde persoon bleef ongedeerd. De bestuurder van een van de betrokken voertuigen had volgens agenten teveel gedronken.


De hulpdiensten werden rond 21.10 uur gealarmeerd vanwege een ongeval op de kruising van de Puijendijk met de Slikkenburgseweg. Ook een traumahelikopter is ter plaatse gekomen. Omstanders hebben eerste hulp verleend aan de slachtoffers. Een bestuurder van een personenauto met nog twee inzittenden verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto kwam vervolgens op de verkeerde weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto.

Die auto met twee inzittenden sloeg over de kop. De 38-jarige Belgische bestuurster liep daardoor letsel op, de bijrijder bleef ongedeerd. De drie personen in de andere auto raakten gewond. De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Brugge en Terneuzen gebracht. De 20-jarige automobilist uit België die het ongeval verzoorzaakte, bleek na een ademanalyse te veel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Agenten hebben de weg tijdelijk afgesloten voor de hulpverlening en het onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hennie (1-6-2021 om 18:02)
Dat was al te zien aan het bierkrat in de kofferbak! Dat is er eentje, maar het is daar met die nieuwe weg een racebaan geworden. Vooral witte nummerplaten maken daar met hun onkunde dankbaar misbruik van. Dat gaat komende zomer schering en inslag zijn! Zet er maar een heli op station want het is een rotbocht!
cq (1-6-2021 om 17:04)
West Zeeuws Vlaanderen is aan het ver criminaliseren, kan het niet anders zeggen of is dit geen crimineel gedrag afgezien van andere zaken die hier gebeuren. Maar ja mooi weer en het pretpark West Zeeuws Vlaanderen is weer open de gemeente sluis knijpt wel een oogje dicht? Kijk nu Breskens in deze Zomerse dagen heel het weekend scheurt dat verkeer richting centrum heen en weer de nodige onveilige situaties, sluit met drukke dagen die schelde kade, richting boulevard af! Dat dat heen en weer rijden langs die terrassen afsluiten! Zo niet hebben we daar ook straks ongelukken met zeer ernstige afloop, kent u de kruising daar, goed kijken en even de luiken open trekken, gemeente sluis zet in op de toerist, de burger is bij zaak .
Peter Quest (1-6-2021 om 12:22)
Oh daar komt die wel mee weg. Dat is een Belg. En ach dan doet het OM en de rechter niet zo moeilijk. Maar ja wat wil je. In Belgie kan je gewoon sterke drank bij de benzinepomp kopen. Ministers, politieagenten, hoofdcommissarissen van politie, burgemeesters, you name it, allemaal hebben ze wel eens met te veel drank op gereden en een aantal zijn zelfs gepakt. En ook die mochten gewoon blijven zitten. Werden niet ontslagen. Zit in de cultuur. En goed voorbeeld doet goed volgen. Ik neem het de Belgische burgers niet kwalijk. Wel diegene die in de politiek zitten, zelf gepakt zijn er rijden onder invloed niet veroordelen.
Achiel van 't Hof (1-6-2021 om 11:45)
Kom maar weer op met die snelheid is de oorzaak roepers. Meer controle op alcoho, nou ja meer is niet moeilijk, 5 controles per jaar in Zeeuws-Vlaanderen?
Michelle (1-6-2021 om 11:31)
Waarom staat in het bericht dat de man teveel heeft gedronken. Dit moet zijn : gedronken!! Wanneer je moet rijden moet het percentage alcohol 0 procent zijn!
Cookie-instellingen beheren