Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 87 km

Code geel afgegeven voor onweersbuien

Toegevoegd: 04-06-2021, 12.29 uur
Code geel afgegeven voor onweersbuien
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag-en avond code geel afgegeven in verband met stevige onweersbuien die over de provincie trekken. Daarbij kan ik korte tijd veel neerslag vallen.


In de loop van de middag en avond ontstaan er volgens het KNMI in het zuiden van het land enkele stevige onweersbuien. Die buien kunnen plaatselijk voor veel neerslag in korte tijd zorgen. Bij die buien is er ook kans op hagel. Ook zijn zeer lokaal windstoten rond 60 km/uur mogelijk. 

Het KNMI waarschuwt voor de kans op blikseminslag, hagel en veel neerslag in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen door het onweer hinder ondervinden. Het weersinstituut adviseert om open water en open gebied te mijden. Ook moet men niet schuilen onder bomen. De waarschuwing geldt vanaf 17.00 uur tot 0.00 uur 's nachts.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (5-6-2021 om 07:17)
Niets is zo veranderlijk als het weer. Wanneer het KNMI een keer niets afgeeft en je krijgt ineens te maken met een supercel of storm met windkracht 10/11 Is iedereen ook weer boos. Beter een keer extra gewaarschuwd dan helemaal niet. Nu ook niet klagen wanneer uw straat of huis blank komt te staan door extreme regen of bliksem inslag of boom door het dak. Walcheren heeft veel water “ontvangen”. Hopen dat dit water opgeslagen wordt (boeren, brandweer etc.) ipv alleen via riool weg te laten lopen. Kan weer gebruikt worden voor de natuur. De Bevelanden minder heftig weer met dank aan onze fruittelers met de hagelkanonnen.
Fred Trooster (4-6-2021 om 21:39)
Wat een onzin van die Peter, ik ben 75 jaar en begrijpt best dat de mensen een kleurencode voor de ernst van de zaak hebben opgezet. Heb je niks anders te doen dan zulke kinderachtig kritiek te leveren Peter...?
Peter Quest (4-6-2021 om 15:56)
Het KNMI waarschuwt voor de kans op blikseminslag, hagel en veel neerslag in korte tijd. Ja en? Wat denken ze daar aan te doen? Niets toch? Ik geef ondertussen code Blauw, Paars en Zwart voor diegene die deze onzin kleuren en codes bedacht hebben. Denken ze nu echt dat iedereen in Nederland dom is dat ze dit allemaal zelf niet kunnen inschatten? Ik ben er verdorie 72 jaar oud mee geworden en leef nog steeds. Bijzonder toch. En toen waren er helemaal geen codes en kleuren. Pfffff ik had al lang dood moeten zijn volgens het KNMI. Een wonder dat ik alles overleefd heb. hahahaha
Cookie-instellingen beheren