Weerbericht:
Vandaag veel zon en zomers warm. Donderdag later regen en (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Overheidsinstanties houden actie tegen georganiseerde criminaliteit

Toegevoegd: 04-06-2021, 14.16 uur
Overheidsinstanties houden actie tegen georganiseerde criminaliteit
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

ZIERIKZEE - De politie heeft in de periode van 31 mei tot en met 4 juni diverse acties gehouden om ondernemers in de autobranche binnen de Oosterscheldebekken bewust te maken van ondermijnende criminaliteit. In de actieweek werden onder meer autobedrijven op Schouwen-Duiveland bezocht en gecontroleerd.


De actie op Schouwen-Duiveland was een samenwerking tussen de gemeente, politie, Regionale Uitvoeringsdienst, Belastingdienst, De Rijksdienst voor het Wegverkeer en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. De Zeeuwse gemeenten willen mede met deze actie georganiseerde criminaliteit tegengaan.

"Ondermijning is een constant risico voor de leefbaarheid en veiligheid op ons eiland. Daarom zijn dit soort acties nodig", legt burgemeester Jack van der Hoek uit. "Tijdens de controles hebben we geen grote onregelmatigheden aangetroffen, op een aantal kleine milieuovertredingen na."

Volgens de gemeente heeft ondermijnende criminaliteit invloed op alle ondernemers in de autobranche. Het kan leiden tot oneerlijke concurrentie en een gevoel van onveiligheid. Door acties zoals deze week wil de overheid laten zien dat het optreedt tegen georganiseerde criminaliteit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marc (4-6-2021 om 16:14)
Dan moeten ze eigenlijk niet de officiële autobedrijven controleren, maar beter de louche auto bedrijfjes die her en der in boerenschuren zitten op Schouwen-Duiveland. Zou op zich toch wel eens goed zijn om van deur tot deur die loodsen op de boerderijen te bekijken.
Jtg (4-6-2021 om 14:58)
De echte criminelen lachen hierom...
Cookie-instellingen beheren