Weerbericht:
Vrij koel, af en toe zon en enkele buien.
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Straten staan blank na stevige regenbuien

Toegevoegd: 04-06-2021, 22.55 uur
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Verschillende straten op Walcheren hebben vrijdagavond blank gestaan door de stevige buien die over het eiland trokken. In Meliskerke en Zoutelande moest de brandweer eraan te pas komen om te zorgen dat het waterpeil in de straten weer zakte. 


Om 20.37 uur kreeg de brandweer de eerste melding van wateroverlast binnen. In Westkapelle was er overlast ontstaan in de Zuidstraat. Niet veel later om 20.40 uur kreeg de brandweer een melding binnen dat de Bergstraat in Meliskerke blank stond. De riolering kon de hoeveelheid water daar niet meer aan waardoor de straat in het dorp onder water stond. De brandweer van Zoutelande rukte uit om de overlast tegen te gaan.

Niet veel later na de melding in Meliskerke was er ook in Middelburg sprake van overlast. In de Hugo de Grootlaan werd de brandweer ingezet om water dat niet uit een tuin kon raken weg te pompen. De brandweer van Zoutelande kon na de melding in de Bergstraat weer aan de slag. Zo'n vier minuten na de melding in Meliskerke stond namelijk de Ooststraat in Zoutelande blank. De waterafvoer in het dorp kon de hoeveelheid water niet meer aan waardoor het zelfs bij enkele huizen naar binnen stroomde.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nelie (7-6-2021 om 17:32)
Marco je slaat de spijker op zijn kop. Ik zie tot mijn grote verdriet steeds meer "tuinen"die zwart zijn van de tegels. Het is de nieuwe modene manier kennelijk van "tuinieren" maar de mensen beseffen geloof ik niet dat het water niet meer weg kan. Bovendien zie je nu overal treurwilgen, prachtige bomen die geknot zijn. Heel veel bomen gaan tegen de vlakte. Je kan zo een last hebben van de vallende blaadjes!! De bomen zorgen voor zuurstof, voor het reinigen van de atmosfeer. Maar ja als er bij de gemeentelijke plantsoenen dienst mensen zitten die, kenne;ijk, geen verstand hebben van bomen en niet het belang kennen van bomen tja...dan is het vechten tegen de bierkaai en verliest het milieu waar ze voor "bezorgd"over zijn.
Marco (5-6-2021 om 18:13)
De mens heeft het zelf zover laten komen. En kan het ook zelf weer oplossen. Gewoon daar waar het kan zwarte grond of gras en veel GROTE bomen planten. Dan gaat de temperatuur naar beneden, is er schaduw voor mens en dier. Gaat de opwarming minder snel of stopt. Wordt al dat hemelwater benut. Opvangen en filteren kan natuurlijk ook. In plaats van via een riool naar zee.
Kees (5-6-2021 om 16:12)
Daar zit ik ook al jaren aan te denken een betere water afvoer. Maar dat zou betekenen dat ze de straatafvoer moeten vergroten tot buizen van 2 meter doorsnede in heel Nederland. En dat is een kostbare zaak Wat men nu al vaak doet is in een wijk grote waterpartijen aanleggen, maar daar lopen weer kinderen in. Een oplossing zou zijn parkeerkelders onder te laten lopen.
Middelburger (5-6-2021 om 15:18)
Een gemeentelijk verbod op verharde voor-en achtertuinen zou ook helpen om het hemelwater beter af te voeren. Een tuin hoort niet vol te liggen met tegels zodat het water niet de grond in kan. Gemeenten moeten daar een maximum percentage voor invoeren.
gespierde hulk (5-6-2021 om 09:05)
betere water afvoer plaatsen dan gaat het beter
Cookie-instellingen beheren