Weerbericht:
Vooral in het oosten eerst veel regen, van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 60 km

14 bekeuringen bij nachtelijke verkeerscontrole duinen Dishoek

Toegevoegd: 06-06-2021, 09.50 uur - Update: 06-06-2021, 09.52 uur
14 bekeuringen bij nachtelijke verkeerscontrole duinen Dishoek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - Politiemensen op de fiets hebben zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag 14 bekeuringen uitgedeeld op de onverplichte fietspaden langs de duinen rond Dishoek en Vlissingen. De controle is onderdeel van de aanpak van de jeugdoverlast bij het strand van Dishoek.


De bikers deelden in totaal 14 boetes uit aan fietsers en bromfietsers. Rond 21.55 uur reed een 18-jarige vrouw op een bromscooter over het onverplichte fietspad. Agenten wilden haar stoppen maar zij probeerde nog onder de controle uit te komen. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurster had gedronken, wilden zij een ademanalyse uitvoeren.

Dit lukte niet omdat de bestuurster zich bleef verzetten. Hierop is ze aangehouden en op het politiebureau is alsnog een analyse uitgevoerd. Hieruit bleek dat ze te veel gedronken had. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze heeft een algeheel rijverbod van 6 uren gekregen. Verder heeft de politie haar een boete uitgeschreven voor het rijden over een fietspad met een bromfiets.

Verder deelden de agenten bij de controles nog veel andere bekeuringen uit. Zo bekeurden de agenten vijf bestuurders van snorfietsen die over een onverplicht fietspad reden. Ook betrapten agenten onder meer een bromfietser die met een geschorst kenteken reed, een fietser die zonder licht fietste en een bestuurder van een brommer die een verlopen rijbewijs bij zich had.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (8-6-2021 om 00:30)
@Anoniem; natuurlijk zijn wij ook jong geweest en domme dingen gedaan maar ik heb hier al eens eerder gezegd: wij hadden WEL respect voor Politie en andermans eigendommen, wij sloopten niks en lieten geen rommel achter. De hedendaagse jeugd mist iedere vorm van fatsoen, heb je ze al eens op zien staan voor een oudere in de bus of trein?
P (6-6-2021 om 20:23)
Precies Joris, de quota is weer deels bereikt door deze makkelijke actie.
Anoniem (6-6-2021 om 16:55)
Alles op de jeugd steken... Goed bezig ouwe zuurpruimen! Kijk eerst eens naar uzelf voordat alles op weer op die ''ellendige jeugd'' steken. Heeft toch te maken met de sluitingen van uitgaansgelegeheden en stuk opvoeding. Ook jullie zijn jong geweest en stomme dingen gedaan..
bram goeree (6-6-2021 om 13:42)
goede actie .moet veel meer gebeuren .ook mag er weer wel een harder opgetreden worden tegen GSM gebruik in het verkeer ,zeker door ''jonge'' fietsers
Joris (6-6-2021 om 12:41)
Nog steeds geen onopvallende controles aan het begin van de A58 vanuit Vlissingen. Jammer, dat is HET stratencircuit van Zeeland in de avonduren. Maar deze fietsers en brommertjes waren waarschijnlijk een makkelijke 'snel scoren' prooi.
Jaap (6-6-2021 om 10:51)
Goede acties de laatste dagen, hopelijk houden ze dit vol tot het tuig onder hun steen blijft. Hulde aan de politie!
Cookie-instellingen beheren