Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Motorjacht op zandplaat bij Hoofdplaat

Toegevoegd: 07-06-2021, 08.38 uur
Het jacht liep aan de grond op een zandplaat.
Het jacht liep aan de grond op een zandplaat.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Op de Westerschelde is zondagmiddag ter hoogte van Hoofdplaat een motorjacht aan de grond gelopen. De KNRM werd om hulp gevraagd maar ter plekke bleek dat lostrekken geen optie meer was. Er zat voor de opvarenden van het jacht dus niets anders op om te wachten op hoog water.


De twee opvarenden waren onderweg van Dordrecht naar Breskens toen ze rond 15.30 uur aan de grond liepen. De twee schrokken behoorlijk en stuurden een zogeheten distress-signaal. Dit zorgde via de Kustwacht voor de alarmering van de KNRM-reddingboot van Breskens.

Toen de reddingboot arriveerde, was het politievaartuig P41 al ter plaatse en bleek het jacht inmiddels hoog en droog op een zandbank te liggen. Een opstapper van de reddingboot en een politieagent gingen te voet naar het jacht om te controleren of er schade was. Dat bleek niet zo te zijn. Daarom werd een anker uitgezet en afgesproken dat de opvarenden van het jacht zelfstandig zouden wachten op hoog water.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren