Weerbericht:
Vooral in het oosten eerst veel regen, van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Dertig bedrijven bezocht bij actieweek autobranche

Toegevoegd: 07-06-2021, 15.31 uur
Dertig bedrijven bezocht bij actieweek autobranche
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Tijdens de reeks controles in de autobranche in de Oosterschelderegio zijn vorige week verschillende overtredingen op milieugebied vastgesteld. Ook zullen enkele bedrijven verscherpt toezicht krijgen van de RDW. Dat meldt de politie die samen met andere organisaties in totaal 30 bedrijven controleerde.


Tijdens de actie werden autobedrijven binnen de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland bezocht, onder meer om ondernemers bewust te maken van ondermijnende criminaliteit. “Ondermijnende criminaliteit heeft invloed op alle ondernemers die op een bedrijventerrein gevestigd zijn. Het kan leiden tot oneerlijke concurrentie, beïnvloedt de goede naam van het terrein en de gevestigde bedrijven en zorgt voor (fysieke) onveiligheid. De betrokken gemeenten willen georganiseerde criminaliteit een halt toeroepen. Mede door deze actieweek laten we zien dat we als overheid gezamenlijk optreden tegen georganiseerde criminaliteit”, zo legt de politie uit.

In totaal werden zeven bedrijventerreinen bezocht. Naast de 30 bedrijfscontroles werd ook met ruim 40 ondernemers gesproken. “Wijkagenten hebben contacten aangehaald met de ondernemers en uitleg gegeven over wat de diverse signalen zijn die op ondermijnende criminaliteit kunnen duiden. Tijdens de controles zijn er ook een aantal overtredingen op milieugebied geconstateerd en enkele bedrijven krijgen verscherpt toezicht door de RDW. Eventuele verbanden tussen de autobedrijven die zijn bezocht, worden nog nader onderzocht door de betrokken organisaties”, zo meldt de politie vandaag.

Bij de acties werkten de gemeenten samen met de politie, de Belastingdienst, de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD Zeeland), de RDW, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (7-6-2021 om 17:09)
zouden ze ook in de gemeente Terneuzen moeten doen
Cookie-instellingen beheren