Weerbericht:
Vanochtend droog, vanmiddag regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Extra snelheidscontroles op Schouwen-Duiveland

Toegevoegd: 07-06-2021, 16.49 uur
Extra snelheidscontroles op Schouwen-Duiveland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie gaat de komende zomermaanden in de gemeente Schouwen-Duiveland extra snelheidscontroles houden. Daarvoor waarschuwt de politie zelf in een persbericht.


Het is de bedoeling met name automobilisten en motorrijders bewust te maken van het gevaar van het rijden met een te hoge snelheid. Door middel van de controles wil de politie de verkeersveiligheid vergroten, zo laat een woordvoerder weten. "De snelheidscontroles vinden de komende maanden geregeld plaats op meerdere locaties op het eiland, onder andere met een laserapparaat en een radarauto", zo legt de politie uit.

De controleplaatsen zijn bepaald aan de hand van een analyse van de ongevalsgegevens van diverse organisaties, snelheidsdata en naar aanleiding van recente klachten. De controles zullen op wisselende locaties worden gehouden. "De politie weet uiteraard dat weggebruikers snel bekend zijn met de plaatsen waar gecontroleerd wordt. Daarom zullen de controles op een weggedeelte niet lang duren, steeds van plaats veranderen en gecombineerd worden met andere werkzaamheden van de agenten", zo zegt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (8-6-2021 om 11:27)
Graag ook op Walcheren deze controles, vooral het vele motortuig op snelheid, maar vooral ook op geluid controleren en bij overtreding deze lawaairotdingen gelijk de metaaldetector in.
AT (8-6-2021 om 07:25)
En nu nog op de rest van de N57 en N59! Hopelijk heb ik dan even iets minder last van bumperklevers en inhalers over de dubbele doorgetrokken streep. Al verwacht ik er weinig van...
Ger (8-6-2021 om 00:42)
Inderdaad alleen vullen van de kas! Veel liever camera auto’s die controleren op smartphone en bumperklevers. Dat zijn de grootste gevaren hier en heel erg irritant. Ook inhalen terwijl er bijvoorbeeld een b weg naar links komt en het risico van afslaand verkeer. Ik zie dat knipperlicht en laat mijn gas dus los….komt er 1 van 2 auto’s achter mij inhalen. Oeps ging nog maar net goed. Flauwekul van snelheid….de uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Controle op hufters graag.
AntiGSM (7-6-2021 om 18:05)
Weinig zinvol, alleen goed voor de staatskas. Dagelijks lezen we over auto's die naast de weg rijden, volgens mij bij niet 1 snelheid de oorzaak maar afleiding (smartphone of andere schermpjes), alcohol en of drugs veroorzaken ook veel ellende in het verkeer. Verder wordt er zelden bekeurd voor geen richting aangeven en dat is behalve een enorme ergernis ook levensgevaarlijk. Men doet er gewoon niets aan ondanks dat er al vele jaren vele mensen opmerkingen over maken. Politie Terneuzen laatst eens gevolgd in Terneuzen, een paar blonde Politiedames gaven tot 8 keer nergens richting aan, ook niet bij het verlaten van een rotonde! Mooi voorbeeld van verkeersveiligheid en zij dienen wel het voorbeeld te geven.
Henk (7-6-2021 om 17:06)
Flitsmeiter aan en sceuren maar!!!! Dit moeten ze niet bekend maken , gewoon doen meten,meten!!!!
Cookie-instellingen beheren