Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Hulpdiensten rukken uit na melding over kitesurfer

Toegevoegd: 07-06-2021, 19.42 uur
Hulpdiensten rukken uit na melding over kitesurfer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ELLEMEET - Verschillende hulpdiensten zijn maandag aan het einde van de middag opgetrommeld nadat melding was gemaakt van een mogelijk in problemen geraakte watersporter nabij de Brouwersdam bij Ellemeet.


Meerdere ambulanceteams, politie-eenheden, een KNRM-kusthulpverleningsvoertuig en een KNRM-reddingsboot werden rond 17.15 uur opgeroepen nadat melding was gemaakt van een kitesurfer die mogelijk in nood zou zijn. Al snel werd ook de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Het team van de helikopter uit Rotterdam was op dat moment nog bezig met een andere klus maar vloog ook richting Ellemeet toen dit weer beschikbaar was.

Omstreeks 17.40 uur was de persoon veilig op het strand en werd de actie beëindigd. De helikopters keerden hierop terug naar de basis.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren