Weerbericht:
Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Wietpand Sint-Maartensdijk half jaar op slot

Toegevoegd: 08-06-2021, 10.55 uur
Wietpand Sint-Maartensdijk half jaar op slot
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - Naar aanleiding van de vondst van een hennepkwekerij heeft de gemeente Tholen vrijdag de eerste verdieping van een pand in Sint-Maartensdijk voor zes maanden verzegeld.


De politie trof op 23 maart dit jaar een professionele wietkwekerij aan in het pand aan de Kaaistraat. Binnen bevonden zich, verdeeld over vier kweekruimtes, in totaal 360 hennepplanten. De plantage werd ontdekt tijdens een politie-inval.

Op basis van het zogeheten Damoclesbeleid is de eerste verdieping van het pand voor de duur van zes maanden gesloten en verzegeld. Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van de drugshandel. Op basis van dit beleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren