Weerbericht:
Af en toe zon, in het zuid(oost)en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder high achter het stuur in Terneuzen

Toegevoegd: 08-06-2021, 11.25 uur
Bestuurder high achter het stuur in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen heeft de politie maandagavond een 20-jarige man betrapt die onder invloed van drugs wilde deel gaan nemen aan het verkeer.


Toen agenten rond 23.30 uur tijdens hun surveillance over de Grenulaan reden, zagen zij de bestuurder van een voertuig aanstalten maken om te gaan rijden. De agenten merkten echter op dat de man zich gedroeg alsof hij behoorlijk onder invloed was. Daarom besloten ze de man te controleren. 

Bij de man werd een speekseltest afgenomen. Deze wees uit dat de 20-jarige Terneuzenaar onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. De agenten vroegen hem ook of hij nog drugs bij zich had. De man bleek twee zakjes hasj bij zich te hebben. Deze werden in beslag genomen.

De Terneuzenaar kreeg een algeheel rijverbod van 24 uur. Een GGD-arts heeft bloed bij hem afgenomen zodat onderzocht kan worden hoeveel drugs de man precies had gebruikt. Een officier van justitie beslist later over de verdere afhandeling van de zaak. Dit gebeurt als de definitieve uitslag van het bloedonderzoek bekend is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jtg (8-6-2021 om 23:37)
Helemaal mee eens, zerotolerantiebeleid lik op stuk guys
Mario Mentzij (8-6-2021 om 23:17)
3n dan nog even terug te komen op junks weet er daar ook de definitie van dat zijn geen cannabis gebruikers dan praat je over alcohol gebruikers mensen die alles om hun heen kapot maken en elke dag drank nodig hebben hebben deze alcohol gebruikers dat niet dan gaan zij stelen en overvallen plegen en alles wat daar bij komt kijken ik heb in mijn hele leven nog nooit iemand gek zien doen voor canabis wel voor alcohol en waar vinden er meer ruzies plaats in een coffeeshop of in een café nou dat lijkt me wel duidelijk 0 in de coffeeshop en minstens 1 per dag in het café dus kom niet meer praten over junks want dat ben je hoogst waarschijnlijk zelf wel als je je biertje naar binnen werk
Mario Mentzij (8-6-2021 om 23:13)
Oké helemaal met Julie eens alle alcohol gebruikers ook voor de rest van hun leven geen rijbewijs meer en ook die gevangenis in als ze gepakt worden met een drankje op want geloof mij iemand die een wietje gerookt heeft kan perfect een auto besturen maar een persoon die alcohol op heeft is hier zeker niet tot in staat en toch zie je veel vaker deze mensen aan het verkeer deel nemen en deze mensen krijgen hun rijbewijs direct terug beetje krom hé als je het mij vraagt alcohol gebruik zouden ze goed moeten aan pakken zo veel verkeers doden
Saskia de Bruijn (8-6-2021 om 20:48)
Veel vaker contoleren en veel harder aanpakken. @Marcel, dit is niet een hoop heisa om niets. Nooit onder invloed wat wat dan ook een auto besturen!
Joris (8-6-2021 om 19:50)
@Marcel de Bruijn: Meneer De Bruijn, ik vrees dat uw reactie bij het verkeerde artikel terecht gekomen is. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen drugs in het verkeer 'heisa om niets' noemen. Voor normale mensen met gezond verstand kan drugsgebruik in het verkeer niet hard genoeg worden aangepakt. Gewoon levenslang verbod een motorvoertuig te bezitten en/of te besturen vindt ik een goed begin. Hoge boete en een lange tijd in de cel is een mooi vervolg. Helaas is het een dagelijkse zaak geworden op de Zeeuwse wegen dat drugsgebruikers worden gepakt, gelukkig vaak voordat ze iemand dood rijden. Alleen junks met een rijbewijs vinden dit 'een hoop heise om niets'.
AntiGSM (8-6-2021 om 18:38)
@Marcel de Bruijn; jij vind dit een hoop heisa om niets? Dan moet je zelf ook een junk zijn of in ieder geval iemand die het normaal vind dat iemand onder invloed achter het stuur kruipt..... Ik kom ze niet graag tegen in het verkeer, ik denk dat ik niet de enige ben.
Cookie-instellingen beheren