Weerbericht:
Plaatselijk (dichte) mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Zeeland in corona-risiconiveau 'ernstig'

Toegevoegd: 08-06-2021, 20.44 uur
Zeeland in corona-risiconiveau 'ernstig'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeland is, net als diverse andere regio's in het coronadashboard van de Rijksoverheid een stap omlaag gegaan in het risiconiveau rond het coronavirus. Voor de provincie geldt nu het risiconiveau 'ernstig'.


Voor wat betreft het aantal positieve coronatesten is Zeeland op de goede weg. Deze indicator zet de provincie immers al op het niveau 'zorgelijk'. In de afgelopen 7 dagen werden 55 per 100.000 inwoners per week positief getest op het virus (203 in totaal). Bij een waarde van 35 tot 100 personen zit een regio in het niveau 'zorgelijk'.

Het aantal ziekenhuisopnames (inclusief IC) ligt nog wel in de categorie  ernstig'. Omgerekend werden 21 Zeeuwen per 1 miljoen inwoners per week opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen zeven dagen. De grens van het niveau 'zorgelijk' van deze indicator ligt op 16. Rond 22 juni wordt bekeken of het algehele risiconiveau opnieuw bijgesteld kan worden.

Het totaal aantal Zeeuwen bij wie sinds 27 februari 2020 een coronabesmetting is vastgesteld ligt inmiddels op 29.494. Het aantal overlijdens staat op 248. Landelijk gaat het om 1.665.429 besmettingen en 17.692 overlijdens. Volgens de Rijksoverheid waren er op 31 mei naar schatting 60.994 mensen met corona die besmettelijk waren voor anderen. Op 18 april (de laatste piek) waren dit er naar schatting nog 185.746. Regionale cijfers zijn er niet. 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
pippa (13-6-2021 om 13:02)
Klaar je hebt gelijk er zijn veel mensen die niet begrijpen wat een virus is ,dit is een enorme tekortkoming van onze regering! zij ,en toch zeker Min.de Jonge hadden voorlichting moeten geven wat een virus eigenlijk betekent, voor mens en dier! En ook in allerlei talen! Maar ja , niemand die eens aan de bel trok, in den Haag zijn ze uitsluitend met zichzelf bezig!!! Wat een afgang!
@ Klaar (10-6-2021 om 08:59)
en waar precies in dat gedeelte van de Provincie? Want het is makkelijk om zo veel mensen over een kam te scheren als er al weinig mensen wonen.....
Klaar (9-6-2021 om 19:49)
Het zijn niet alleen " toeristen, die het verpesten", ikzelf werk in Zeeuws Vlaanderen, en daar zijn nog heel veel mensen, die het niet snappen.........
Moeder (9-6-2021 om 18:20)
Riamo, dat is precies wat ze doen!!!! Inderdaad, er wonen in Zeeland geen miljoen mensen, dus moet je gaan delen... Maar al deed je dat niet... Dan is 21 nog peanuts.. Tuurlijk is het rot als jíj dat bent, maar shit happens. Zoek eens op hoeveel mensen er per dag overlijden aan kanker... Of in het verkeer... Maar daar kijkt niemand meer van op...
Moeder (9-6-2021 om 18:16)
21 per 1miljoen in het ziekenhuis beland.. Tjonge, ja, dáár schrik ik toch wel van zeg.. Pffft, doe normaal... Ze willen het aantal naar 0, masr dat gebeurt nóóit!! Zó kunnen ze ons eindeloos in de greep houden.. En wie heeft het door??? Denk nog minder dan 21 op de 1 miljoen... Triest...
Raino (9-6-2021 om 12:09)
Dit soort berichtgeving is gebaseerd op cijfers. Helaas is het uitrekenen van correcte cijfers zelfs niet mogelijk. Wordt dit blind gepubliceerd? Het risiconiveau zou aangepast moeten worden naar 2: zorgelijk. Bij de verantwoording staat dat ziekenhuis opnames gebaseerd is op die van de laatste 7 dagen. Als je kijkt in de coronamonitor dan staat dat het gaat om de cijfers van 1 t/m 7 juni. In deze periode zijn er daadwerkelijk 4 opnames geweest. Volgens de bevolkingscijfers wonen er ongeveer 383.000 inwoners in Nederland. Dit zal de laatste jaren niet veel veranderd zijn. Bij een berekening op 1 miljoen inwoners zou dit dus ongeveer op 12 uitkomen (zijnde een factor 3 en dat is ruim gerekend). Waar komt dan het getal 21 weer vandaan?
Cookie-instellingen beheren