Weerbericht:
Vanochtend langdurig regen, in de middag van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Verschillende overtredingen geconstateerd bij integrale controle Arnestein

Toegevoegd: 10-06-2021, 13.58 uur
Verschillende overtredingen geconstateerd bij integrale controle Arnestein
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De gemeente, politie, Belastingdienst, RUD Zeeland en Orionis Walcheren hebben woensdag een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. Bij de controle zijn verschillende overtredingen geconstateerd.


De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit. De actie bleef niet beperkt tot Arnestein, de instanties bezochten ook een bedrijf buiten Arnestein. “Met deze acties willen we bereiken dat Arnestein een gezond bedrijventerrein blijft, waar ondermijnende criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten", legt burgemeester Harald Bergmann uit. "Door deze acties zorgen we ervoor dat eerlijke bedrijven alle ruimte krijgen om te ondernemen op een plek waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen."

Volgens de politie had een aantal van de bezochte bedrijven de zaken netjes op orde. Bij een aantal andere bedrijven was dat niet het geval. Zo werden er diverse overtredingen en tekortkomingen van de milieu- en bouwregelgeving geconstateerd. In één geval was er sprake van een zodanige overtreding dat er een strafrechtelijke boete is opgelegd. Ook zag de Belastindienst aanleiding voor drie vervolgonderzoeken.

Verder deelde de politie vijf bekeuringen voor verkeersovertredingen, waaronder het afslaan op een plaats waar dat niet is toegestaan. En als laatst werd er aanleiding voor onderzoek naar twee "Tozo regelingen" (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers) gevonden.

Ook wordt er een bestuurlijk handhavingstraject opgestart. De instanties geven aan dat ze, gezien het resultaat van eerder gehouden controles en deze controle, de komende tijd nog meer controles zullen houden op Arnestein en bedrijven buiten dit bedrijventerrein.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (11-6-2021 om 23:55)
Weet je wat bizar is dat wij burgers onder het autorijden niet op ons telefoon mogen wat ik ook echt begrijp maar de politie rijd met een busje langs en onder het rijden zit de bestuurder aldus de agent zelf op z’n telefoon?
Cookie-instellingen beheren