Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig, in de loop van de middag droger
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Verschillende bekeuringen bij bromfietscontroles Walcheren

Toegevoegd: 10-06-2021, 14.00 uur
Verschillende bekeuringen bij bromfietscontroles Walcheren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Bij bromfietscontroles op verschillende plekken op Walcheren hebben agenten woensdag verschillende bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde in Vlissingen, Dishoek en Middelburg.


Een bromfietser bleek bij de controle in de ochtend aan het Weyevlietplein  in Vlissingen zonder geldig rijbewijs te rijden. Diezelfde middag liep dezelfde bestuurder wederom tegen de lamp bij de controlelocatie aan het Vlissingse Jaagpad in Middelburg. Hij kreeg tweemaal een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Bij de controlelocatie in Vlissingen constateerden de agenten zeven gevallen waarbij de constructiesnelheid niet klopte en hadden vijf brommers nog een zogenaamde WOK-status (Wachten Op Keuring). Twee snorscooters zijn door de politie overgebracht naar het politiebureau in Vlissingen voor een nader technisch onderzoek.

Om 12.30 uur werd de controle voorgezet aan de Verlengde Dishoekseweg in Dishoek. Hier zijn een aantal scooters gecontroleerd. Twee snorscooters hebben een WOK signalering gekregen. Rond 13.30 uur is controle verplaatst naar Vlissings Jaagpad in Middelburg ter hoogte van het Rijkswaterstaat gebouw. Op die plek troffen de agenten vijf voertuigen met een WOK-melding aan, acht brommers waarbij de constructiesnelheid niet klopte en een bestuurder die met een geschorst kenteken reed.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (11-6-2021 om 22:29)
@Henk ....Weyevlietplein binnenstad?
Henk (11-6-2021 om 14:39)
Heerlijk, nu die racende auto's en motoren in de binnenstad van vlissingen ook nog een keer aanpakken en we kunnen weer veilig over straat. @Jan : Het is niet om het geld binnen te harken, mensen in de binnenstad klagen al jaren over geluidsoverlast.
mic (11-6-2021 om 10:15)
Mooi begin , hopelijk krijgt de politie de gelegenheid om nu door te zetten op dit soort controles
exportzeeuw (11-6-2021 om 07:46)
die wok status slaat totaal nergens op naar mijn mening. deze regel is puur bedacht om geld in het laadje te brengen van de RDW( overheid ) . geef gewoon een dikke prent als er te hard gereden word op wegen waar dat niet kan. in vele gevallen is een maximum snelheid van 25/45 km/u gewoon gevaarlijk. kijk naar andere landen in de EU , daar rijden ze gewoon met het verkeer mee en heb je ook minder gevaarlijke situaties!
Jan (10-6-2021 om 23:07)
@Albert..Ik denk dat er nog wel een paar honderd on opgeloste diefstal dossiers liggen te wachten. Denk dat je de burger daar meer plezier mee doet dan op deze manier makkelijk geld binnen harken.
Albert (10-6-2021 om 22:09)
Goed bezig! Tijd dat er wat meer aandacht is voor die bromfietsen en snorfietsen
Cookie-instellingen beheren